OGLAS

Za sat šetanja pasa 200 do 500 dinara, dan i do 2.000

Šetnja pasa sve popularnija zbog zarade od 200 do 500 dinara po satu. Usluge šetanja najviše traže stjuardese, piloti, lekari i turistički vodiči

Šetnja pasa u Srbiji postala je veoma unosan biznis! Za samo jedan sat posla šetač pasa može da zaradi od 200 do 500 dinara. Oni snalažljiviji šetaju i po nekoliko pasa odjednom, pa za dan inkasiraju i po 2.000 dinara.

Ispada da jedan šetač pasa u Srbiji zaradi više od bebisiterke čija je mesečna plata u proseku oko 30.000 dinara. To znači da jedna dadilja, u najboljem slučaju, za dan uzme 1.500 dinara. 

Šetanje pasa je, naime, svetski trend koji je stigao i u Srbiju. Vlasnici pasa i mačaka spremni su da izdvoje ogromne svote novca kako bi ugodili svojim ljubimcima.

 Posebno im je stalo do toga da njihovi psi budu na svežem vazduhu, da se istrče i nauživaju, pa zbog toga angažuju profesionalne šetače pasa, ali i studente, koji na taj način zarađuju za džeparac. 

- Mi imamo firmu koja se ozbiljno bavi ovim poslom, a klijenata je sve više. Šetnja pasa ima svoja pravila kao bilo koji drugi biznis. S klijentom sklapamo ugovor, pas mora da bude vakcinisan i da nema istoriju ujedanja. Usluga od pola sata šetnje je 300 dinara, dok za sat vremena naplaćujemo 500 dinara - otkriva nam vlasnik firme "Šapica pet-siting" Marko Mihailović, koji je diplomu profesionalnog šetača pasa dobio na Kinološkoj akademiji u Novom Sadu.

On kaže da je sastav klijenata koji koriste njihove usluge veoma šarolik.

- Najčešće nas angažuju ljudi koji su zbog prirode posla često na terenu. U našoj bazi podataka imamo 700 klijenata, a najviše stjuardesa, pilota, terenskih radnika, lekara, turističkih vodiča. Osim prezaposlenih ljudi, angažuju nas i oni koji mogu sebi da priušte luksuz da im neko drugi šeta ljubimca. Jedan par je tako insistirao da sa njima idem na svadbu da im čuvam psa dok se oni provode - priča Mihailović. Šetači pasa, kaže naš sagovornik, najviše posla imaju za vreme godišnjih odmora. 

Ostatak teksta pročitajte na sajtu INFORMER.RS

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima