Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji

ConsulTeam doo

PDF
Štampa
avatar

 

 

 

 

 

 

16 stalno zaposlenih, sa preko 25 godina ukupnog iskustva u HR konsaltingu

 

Više od 500 zaposlenih u 20 različitih gradova Srbije i Crne Gore.

 

Više od 200 zadovoljnih klijenata

Značajno iskustvo na projektima konsaltina na poljima evaluacije radnih mesta, kompenzacija i beneficija, i menadžmenta performansi

Više od 1000 kandidata analizirano kroz centar za procenu

Analiza ukupnih primanja i beneficija za 2010. godinu - 140 učesnika

 

 

 

Saveti u vezi sa karijerom

 

 

1. Gde da nađem odgovarajući posao?

 

Najbolje da započnete sa definisanjem šta Vama reč “odgovarajući” znači. Pokušajte da rešite specijalizovani test o savetima za karijeru, ili u slučaju da tražite svoj prvi posao, da pronađete više informacija o različitim poljima profesije. U suprotnom, trebali bi manje-više biti svesni po pitanju sopstvene karijere i fokusirati se na sužavanje segmenta poslovnog tržišta.

 

2. Kakva dokumenta treba da pripremim?

 

Postoji minimalna grupa od dva dokumenta koja morate imati pripremljeni

 

CV (radna biografija): bolje je da koristite evropski format CV-ja, ili u najmanju ruku, tabelarni raspored teksta umesto staromodnog narativnog pristupa.

 

Propratno pismo: Izbegavajte izlizane fraze i formulaciju u klišeima – biće isuviše očigledno za čitaoce. Umesto toga, u kratkim crtama napišite nešto o pređašnjem iskustvu, istaknite važne tačke i specifišite svoju motivaciju i područje profesionalnog interesa.

 

Ako imate ove dve stvari pripremljene, možete sastaviti paket prijavnih dokumenata, uključujući kopije certifikata i diploma, referentnih pisama, portfolio projekata na kojima ste imali aktivno učešće (ako postoji), itd. Obično Vam to neće trebati sve do kasnog stadijuma procesa selekcije.

 

3. Koji kriterijumi se primenjuju kod pre-selekcije dokumenata?

 

Specijalista ljudskih resursa odgovoran za pretfiltraciju prijavljenih obično ima pred sobom listu zahteva na osnovu kojih se procenjuju svi kandidati. Iako ovi kriterijumi mogu jako da variraju od slučaja do slučaja, ovde Vam pružamo listu najčešćih grešaka koji mogu negativno uticati na Vaš konačni rejting:

 

 

Oslovljavanje: U slučaju da niste potpuno sigurni na koga bi se trebali pozvati u Vašoj prijavi, uvek započnite sa “Poštovani Gospodine ili Gospođo”, a ne sa “Poštovana Gospodo”, “Dobar dan”, “Poštovani”, itd.

Subjekt E-maila: Ako Vaše dokumente šaljete preko e-maila, pobrinite se da u subjekt poruke napišete referentni kod ili celokupan naziv pozicije na koju se javljate.

Adresant: Često se događa da dobijemo prijavu poslatu e-mailom u kojoj je “To” linija prepuna raznih imena, što pokazuje da je e-mail slat na više mesta odjednom. Uvek se trudite da personalizujete prijavu, upisujući imena (ako znate), specificirajući poziciju na koju se javljate, i najvažnije od svega – adresirajući kompanije jednu po jednu.

Lične informacije: Nije potrebno napisati informacije o bračnom stanju ili bilo koji drugi lični detalj. Međutim, ne zaboravite da napišete Vaše ime bez greške, kao i detalje za kontakt (obratite pažnju, da ne pogrešite ni jedno slovo, ili broj)

Fotografije: Niste obavezni da priložite fotografiju u prijavnoj dokumentaciji, ali ako ipak želite, savetujemo da koristite format fotografije za pasoš, a ne slike koje su napravljene na godišnjem odmoru ili na žurci kod prijatelja.

 

 

 

 

 

 

 


blog comments powered by Disqus