Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji

Dekra

PDF
Štampa
avatar

LOKACIJA-MAPA

 

O nama


Dekra zapošljavanje d.o.o. osnovana je 2005 godine od strane društva DEKRA Arbeit GmbH, iz Štutgarta (Nemačka).

DEKRA Arbeit GmbH je deo velikog deoničarskog društva Dekra SE sa sedištem u Štutgartu, koje osim zapošljavanja obuhvata i poslovne jedinice Dekra Automotive, Dekra Industrial I Dekra Personnel.

DEKRA SE je u Nemačkoj i širom sveta poznata po svojim vrhunskim uslugama. Ima preko 22.000 zaposlenih i promet od 1,7 milijardi evra u 2009 godini.

Klijenti Dekra zapošljavanja su OMV, Štark, Carlsberg, Draeger, Schiedel, Novonordisk, Grand Motors, Alkaloid, Nis AD, Medico Uno, Attica Media SRB, Decco International… ,a u Nemačkoj - Bayer, Deutsche Telekom, Kau

hof, Siemens, Ford, LGI GmbH, Metro, DaimlerChrysler...

 


Usluge


Kvalitetan kadar, koji je dobro motivisan i kojim se adekvatno rukovodi, predstavlja ključni faktor za uspeh svake kompanije. Usluge Dekra zapošljavanja omogućavaju Vam izbor najboljih kadrova, optimalnu iskoristivost potencijala novozaposlenog i postojećeg kadra, a sve u cilju podizanja poslovanja na još viši nivo.

DEKRA zapošljavanje doo nudi usluge:

Privremeno zapošljavanje / Staff leasing

Posredovanje pri zapošljavanju

Oglašavanje u ime klijenta

Oglašavanje i selekcija prijava

Psihološko testiranje i intervjuisanje

"Try&Hire"

Payrolling (administrativno vodjenje radnika)

"On site office"

Konsalting iz oblasti upravljanja ljudskim resursima

Trening centar

Business coaching

Mystery shopping

 


Kopmpletan proces selekcije


Kompletan proces selekcije obuhvata dve faze: traženje kandidata i selekciju kandidata


Traženje kandidata

Nakon razrade profila za traženu poziciju, zasnovane na informacijama dobijenih od strane poslodavca, započinje proces traženja kandidata. Od klijenta tražimo sledeće informacije: formalni uslovi koje kandidat mora da ispunjava(stepen stručne spreme ili obrazovni profil, radno iskustvo, posedovanje sertifikata ili licenci, potreban stepen IT znanja, poznavanje stranih jezika), opis posla (položaj u organizacionoj šemi -nadređeni i eventualni podređeni, redovni i periodični radni zadaci, projekti za koje je odgovoran, eksterni i interni klijenti, izveštaji koje prosleđuje, sredstva kojima rukuje), predviđena primanja, paket benficija i sistem nagrađivanja...Proces traženja kandidata zavisi od nivoa pozicije, kao i od zastupljenosti pozicije na tržištu radne snage. Prilikom traženja kandidata koristimo sve raspoložive metode - oglašavanje u medijima , metodu direktnog traženja (head hunting ili executive search), našu postojeću bazu kandidata i naše interne izvore informacija.


Selekcija kandidata

Selekcija kandidata obuhvata:

pregled i selekciju dostavljenih prijava

psihološko testiranje -testiranje intelektualnih sposobnosti i testiranje ličnosti, na osnovu kojih dobijamo informacije o karakteristikama kandidata koje su od značaja za uspešno obavljanje radnih zadataka (emocionalnu stabilnost, kooperativnost, stepen individualnosti, otvorenost za promene, organizovanost

Intervju, tokom kojeg se prikupljaju sve relevantne informacije u vezi kandidatovogobrazovanja, radnog iskustva, stečenih znanja i veština i motivacije. Takođe, intervju predstavlja i dopunu psihološkim testovima u vezi zaključaka o osobinama ličnosti kandidata. Tokom intervjua koristimo tzv. bihejvioralni intervju baziran na kompetencama, u kojoj se na osnovu odgovora na pitanja o postupcima kandidata u prošlosti donose zaključci o razvijenosti njegovih ličnih karakteristika i predviđa ponašanje u budućnosti

proveru veština neophodnih za traženo radno mesto (znanje stranih jezika,poznavanje računarskih programa

Po završetku selekcije klijentu se prosleđuje najuži krug kandidata uklopivih u zahtev traženog radnog mesta, uz detaljan pismeni izveštaj.

Benefit za klijenta:

zahvaljujući razvijenoj metodologiji, verovatnoća pogrešnog izbora novozaposlenog se smanjuje na minimum

značajna ušteda u vremenu; sve aktivnosti koje bi inače obavio klijent (oglašavanje, prijem i selekcija prijava, intervjuisanje velikog broja kandidata) obavlja agencija umesto njih.

 


Psihološko testiranje i intervjuisanje


Preporuka stručnjaka u završnom krugu selekcije

Obuhvata:

Psihološko testiranje - testiranje intelektualnih sposobnosti i testiranje ličnosti, na osnovu kojih dobijamo informacije o karakteristikama kandidata koje su od značaja za uspešno obavljanje radnih zadataka (emocionalnu stabilnost, kooperativnost, stepen individualnosti, otvorenost za promene, organizovanost...)

Intervju - tokom kojeg se prikupljaju sve relevantne informacije u vezi kandidatovog obrazovanja, radnog iskustva, stečenih znanja i veština i motivacije. Takođe, intervju predstavlja i dopunu psihološkim testovima u vezi zaključaka o osobinama ličnosti kandidata. Tokom intervjua koristimo tzv. bihejvioralni intervju baziran na kompetencama, u kojoj se na osnovu odgovora na pitanja o postupcima kandidata u prošlosti donose zaključci o razvijenosti njegovih ličnih karakteristika i predviđa ponašanje u budućnosti

Ovo je posebna pogodnost za klijente koji su već obavili određeni deo selekcije (selekciju CV-a, preporuke ili informacije o kandidatima od predhodnih poslodavaca tzv. - background check, prvi intervju). Ovom uslugom klijent stiče potpuniju sliku o kandidatu -o njegovim intelektualnim sposobnostima, samopouzdanju, planiranju i organizaciji posla, stvaranju prioriteta, preuzimanju rizika, fleksibilnosti.

Benefiti za klijenta:

Povećana je verovatnoća izbora pravog kandidata u slučajevima kada klijent:

ima preporuke za više kandidata iz drugih izvora,

nakon prvog kruga intervjua,

ima više kandidata koji odgovaraju po stručnosti i/ili iskustvuima više kandidata koji na osnovu CV-a zadovoljavaju kriterijume.

 

 

 


blog comments powered by Disqus