Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji

Pripreme za polaganje međunarodno priznatih ispitaMesto održavanja kursa:

Pripreme za polaganje međunarodno priznatih ispita

Povećaj font: A+ | A-

Cambridge ESOL ispiti

Svi Kembridž ispiti se polažu i prijavljuju u British Council-u. Svi govorni (speaking) delovi ispita se polažu odvojeno i posebnog dana u odnosu na ostatak ispita. Sve informacije treba potražiti na web prezentaciji British Coucil-a u Srbiji www.britishcouncil.org/serbia – vezano za datume, procedure, detalje ili na telefon: 011.30.23.800.

 

KET - Key English Test - potvrda osnovnog poznavanja engleskog jezika – za snalaženje u svakodnevnim situacijama, polaže se posle elementarnog kursa uz dodatnu pripremu.

 

PET- Preliminary English Test- potvrda solidnog nivoa znanja, kvalitetnije mogućnosti pojedinca da odgovori  na zadatke prilikom pismene i usmene komunikacije na engleskom jeziku, a može se polagati posle završenog predsrednjeg ili bolje posle srednjeg kursa, uz specijalnu pripremu za sami test.

Ova prva dva testa služe kao orijentir za početno učenje i napredovanje i kao uvodna probna testiranja za FCE. KET I PET su pogodni za decu, jer ona i ne mogu postići    više znanja u određenim godinama starosti (od 6 do 10 godina).

 

FCE - First Certificate in English- treći nivo koji se sertifikuje od strane Kembridža, ali prvi u smislu ozbiljnog znanja jezika.Može se polagati posle uspešno završenog višeg srednjeg kursa, uz dodatnu pripremu na zbirci testova i zadataka za FCE. Priznaju ga univerziteti za upis na osnovne studije i poslodavci širom sveta kao potvrdu sposobnosti za sigurno vladanje engleskim jezikom u mnogobrojnim različitim situacijama.

 

Pripreme za FCE

 

CAE - Certificate in Advanced English- potvrda o naprednom nivou znanja engleskog, za potrebe  posla ili studiranja na engleskom, može se polagati posle završenog naprednog kursa, uz obimne dodatne  pripreme.

 

CPE - Certificate of Proficiency in English- potvrda za odlično poznavanje i uspešno korišćenje engleskog u  skoro svakoj situaciji i u  svakom kontekstu - može se polagati posle CAE ili direktno posle naprednog kursa, uz veoma ozbiljnu pripremu koja uključuje višestruke izvore literature za svaki segment jezika .

 

BEC Preliminary, Vantage ili Higher- postoje tri nivoa poslovnog engleskog jezika za koje se mogu dobiti sertifikati Kembridža za sve one koji rade i koriste engleski ili počinju karijeru, i oni pokrivaju sva polja  jezika koje ispituju  i ostali ispiti, ali je test najviše orijentisan prema poslovnom vokabularu i situacijama.

 

Pripreme za BEC

 

International English LanguageTesting System-IELTS

 

IELTS: general i academic mode - ovaj međunarodni ispit testira veštine pisanja, slušanja, razumevanja i govora u specifične svrhe upisa na univerzitete širom sveta a priznaje se u ogromnom broju zemalja gde se engleski koristi. Priznaju ga poslodavci, imigracione službe, i mnoga druga zvanična tela kao validan dokaz znanja engleskog. Ispit se može polagati za opšti ili akademski nivo, a ocenjuje se skalom od 1 do 9. Tek je ocena 3 indikator osnovnog znanja. Uglavnom je poželjna viša ocena 4-5 za emigrante, zapošljene i osnovne studije, a 6-9 za upis na Master ili specijalističke studije. IELTS se može polagati po završenom višem srednjem tečaju (B2 nivo) uz posebne pripreme za sami test. Test traje 2 sata i 35 minuta i veoma je brz, dinamičan, zahtevan. Nema nikakve mogućnosti za pogađanje, prepoznavanje, premišljanje. On traži precizna znanja, sigurnost i kompetenciju na svakom polju jezika. Test se polaže na papiru i to oduzima dodatno vreme. Zato u školi Britanika svi kandidati za IELTS rade dijagnostički test koji odmah pokazuje realne šanse za uspešnost na testu i na osnovu rezultata se preporučuje broj časova i odgovarajuća knjiga za pripreme. Takođe škola savetuje i pravilan izbor datuma polaganja, jer se test polaže na svaka tri meseca. Iako se test radi na papiru, rezultati stižu relativno brzo (7-15 dana). Pripremni kurs obuhvata autentične materijale koji verodostojno imitiraju sami test. Pripreme se preporučuju u vidu individualnog kursa, jer bi drugačijm organizacijom grupa bila neujednačena i pripreme bi trajale mesecima! Na ovako visokom nivou nastava se posvećuje pojedincu i njegovim problemima, greškama i pojedinostima koje treba korigovati. Priprema traje 20 dana za General mode a 30 dana za Academic mode

 

 

Test Of English as a Foreign Language - TOEFL

 

TOEFL (iBT, CBT, PBT verzije) - međunarodni ispit koji se zahteva od svih onih koji će boraviti, raditi ili upisati studije u inostranstvu. TOEFL se polagao na papiru i na kompjuteru, a od 2006-te se radi isključivo u Internet verziji radi ubrzanja davanja rezultata i skraćivanja procedure.

Može se polagati posle višeg srednjeg kursa uz obaveznu pripremu za baš ovaj tip testa. Nije vezan ni za jedan fakultet posebno, već više pokazuje opšte znanje engleskog u smislu mogućnosti pojedinca da prati stručnu nastavu na engleskom.

Testiraju se veštine slušanja, pisanja, razumevanja i govora. Potrebno je i solidno znanje rada na kompjuteru a test traje 4 sata. Na TOEFL testu ima više mogućnosti za one nesigurne, jer test ima puno opcija na zaokruživanje, a i vreme za rad je duže. Sem toga princip rada na kompjuteru eliminiše mogućnost smanjenja ocene zbog nečitkog rukopisa (što je slučaj kod IELTS testa). Za upis priprema se radi TOEFL dijagnostički test.

Škola Britanika ne prihvata polaznike koji nisu ni blizu mogućnosti za adekvatne pripreme. Vrlo često polaznici misle da su međunarodni ispiti po jedna knjiga koja se može “nabubati” za neko vreme. Ako polaznik svojim znanjem nije ni blizu praga znanja za upis na pripremni kurs, tda mora pohađati opšte  kurseve da bi stekao potrebna znanja. Knjiga za pripremu međunarodnih ispita je samo zbirka testova i ne dozvoljava podučavanje gramatike po prvi put- već obnavljanje i utvrđivanje već stečenih znanja. Priprema traje 30 dana uz autentični udžbenik za ubrzane pripreme, CD-rom i 6 audio

 

 

Pripreme za TOEFL

 

GRE test- (Graduate Record Examinations)- test koji obuhvata akademsko poznavanje engleskog jezika, jednog predmeta i specijalni treći deo u kom se ocenjuje analitičko pisanje, sposobnost kritičkog razmišljanja i izražavanja na engleskom (osnove opšte filozofije i logike).

GRE se organizuje kao opšti test, ili uže vezano specijalni GRE za matematiku, fiziku, biologiju itd. Test je namenjen akademcima za produžetak studija ili za upis magistrature ili doktorata, a najčešće i za specijalizacije. Od 2007 godine test se radi isključivo na kompjuteru koji je direktno povezan putem interneta na glavni testing centar u Americi.

Najbliži testing centar za Srbiju je u Budimpešti. Prijava za polaganje se šalje on-line, a uplate se vrše prema instrukcijama isključivo preko računa.

 Škola Britanika vrši pripreme za GRE po ubrzanom udžbeniku za 30 dana nastave (6 nedelja). Datum početka priprema bi trebao da se odredi pre nego što uplatite polaganje u inostranstvu, a da biste znali koliko ste daleko od željenog nivoa znanja u školi radite simulirani GRE test.

Da biste uopšte razmišljali o GRE, trebalo bi da ste uspešno završili najmanje viši srednji kurs, a idealno napredni kurs. Test se priprema 30 dana po istoimenom udžbeniku “GRE in 30 days”.

 

TOEIC-Test of English for International Communication- kao i većina svih međunarodnih ispita, traži poznavanje opšteg engleskog jezika, sa akcentom na komunikaciji formalnog i poslovnog tipa. Njegov ekvivalent su BEC English Cambridge ESOL ispiti, ali TOEIC je uopšteniji i pruža fleksibilnije ocenjivanje, koje boduje prosek na svim delovima testa, dok je za svaki BEC Cambridge tačno određen prag prolaznosti po svakom pojedinom delu. Ovaj ispit je bitan za sve koji traže posao u inostranoj kompaniji ili će raditi u inostranstvu.

ILEC-International Legal English Certificate-  međunarodno priznat ispit za pravnike, posebno orijentisan prema terminologiji i zahtevima ove struke. Može se spremati posle Upper Intermediate nivoa.

ICFE-International Certificate in Finance English- međunarodno priznat ispit za bankare, knjigovođe, ekonomiste, iz oblasti finansija uopšte. Može se spremati posle posle Upper Intermediate kursa.

 

Cenovnik - individualno

 

Priprema za TOEFL iBT (30 dana)              86.297,00 rsd

Priprema za TOEIC(20 dana)                    61.297,00 rsd

Priprema za IELTS Academic (30 dana)      86.297,00 rsd

Priprema za IELTS General (20 dana)         68.745,00 rsd

 
Prijavite se na kurs

  • * Vaše ime i prezime:
  • * Vaš email:
  • * Kontakt telefon:
  • Poruka:

Ocenite tekst:
Trenutna ocena: Još uvek nije ocenjen

blog comments powered by Disqus