Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji

Dopisnik iz unutrašnjosti


Dopisnik iz unutrašnjosti
Mesto održavanja kursa:
Beograd

Povećaj font: A+ | A-


Novinar dopisnik u većini situacija prepušten je sam sebi: ne može očekivati da mu urednik pronađe temu, nema ko da ga zameni ako zatreba, prisiljen je da prati sva područja...
U samoj redakciji život teče uobičajenim hodom. Zna se ko šta radi, ko uređuje, ko piše, ko je redaktor, ko ide na neki događaj, u skupštinu, vladu, sindikat, vojsku... sve je to na neki način raspoređeno do tančina.A tamo, dalje od redakcije, u nekom gradu, u Boru ili Baru, u Podgorici ili Kragujevcu, u Nišu ili Subotici - tamo bogu iza leđa sve je drukčije.

Tamo je dopisnik sam. On odlučuje, on pronalazi temu, on prati sve događaje: političke, kulturne, zabavne, kriminal, policiju, privredu; mora sve da vidi, čuje i sazna; na vreme da se javi redakciji, da pošalje tekst i fotografiju, rečju - da ništa ne propusti.
I na udaru je svih. Redakcije - ako nije nešto poslao na vreme, ako je propustio događaj ili temu koju ima konkurencija; na udaru je u mestu življenja od svih - od predsednika opštine, šefa policije, direktora ili radnika, od čitalaca pa sada do stranačkih opštinskih lidera. Dopisnik - to je Katica za sve...


Sadržaj radionice:
Dopisnik RTV, novina, agencije; dopisnik pojedinac i rad u dopisništvu; saradnja sa TV ekipom; saradnja sa kolegama; poznavanje "zone odgovornosti"; specijalizacija; lične veze i insajderi; svakodnevno praćenje izvora informacija (radio, TV, štampa, internet); provera informacija; odgovornost za propuštenu informaciju; logistička podrška redakcije; saradnja sa državnim organima (tužilaštvo, SUP...); redakcijske porudžbine ili servis redakcije; izveštavanje u vanrednim situacijama; vesti u nizu; kontakti na terenu, izveštavanje sa nepoznatog terena; rad u PUL-u; istraživanja i analize; sitna i krupna lukavstva; korišćenje tehničkih pomagala; dopisnik- snimatelj, tonac, fotoreporter.


Polaznici koji se uključuju on lajn moći će u toku radionice da postavljaju pitanja preko skajpa ili mejlom i na ta pitanja dobijati odgovore.
Trening sa radionicom traje od 09.00 do 18.00 sa pauzom za ručak. Broj polaznika je ograničen na dvanaest.


Cena je 6.900 dinara za radionice u Beogradu ili Novom Sadu i 1.900 dinara za on lajn učešće. 
Više informacija i prijave na 021 427 462, 064 181 03 76,

*Za tačne i potpunije informacije kao i o mogućem promenama cena molimo Vas da kontaktirate direktno Udruženje novinara Srbije u okviru kontakt podataka.

 Prijavite se na kurs

  • * Vaše ime i prezime:
  • * Vaš email:
  • * Kontakt telefon:
  • Poruka:

Ocenite tekst:
Trenutna ocena: Još uvek nije ocenjen

blog comments powered by Disqus