Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji

Kako digitalni svet pomera granice u obrazovanju?Mesto održavanja kursa:
Zemun

Povećaj font: A+ | A-

Kako digitalni svet pomera granice u obrazovanju?

 

Informacione tehnologije u funkciji inkluzije

 


Računari koji, zahvaljujući posebnim uređajima i softverima, mogu da “čitaju misli” svojih korisnika, softveri koji omogućavaju izražavanje želja i mišljenja bez i jedne upotrebljene reči, ljudi koji upravljaju svojim kompjuterima bez upotrebe ruku… Iako deluju kao naučna fantastika, neke od ovih stvari danas su dostupne i moguće.

Koliko digitalna inkluzija može da pomera granice u obrazovanju? Da li je tehnologija dovoljno napredovala da može da učini obrazovanje dostupno svima? Kako se može napraviti individualni obrazovni plan koji odgovara deci sa smetnjama u razvoju? Koje su to prepreke koje se moraju prevazići kako bi se omogućila digitalna inkluzija ove dece?

Ovo će biti neke od tema na konferenciji “IKT u funkciji inkluzije” koju organizuje Agencija za obrazovanje "Marina i Jovan" iz Novog Sada (www.azomjns.com), Srednja škola za informacione tehnologije ITHS (www.iths.edu.rs), Visoka škoal strukovnih studija za informacione tehnologije ITS (www.its.edu.rs) i ITAcademy (www.it-akademija.com), u prostorijama LINK group ITAcademy u Zemunu.

ITAcademy je obezbedila prenos konferencije, a svi koji žele da ga prate potrebno je samo da kliknu na link:

 

http://www.link-elearning.com/stream/sr/tehnologija.php

 

Konferencija počinje u subotu, 12. aprila, u 10h, a traje do 13h.  Ova konferencija je pre svega namenjena zaposlenima u obrazovanju, ali i ostalim zainteresovanima (roditelji, pedagoški asistenti, stručni saradnici). Cilj je da se poboljšaju znanja i kompetencije svih zainteresovanih, a prvenstveno učitelja i nastavnika, za korišćenje informacionih tehnologija u funkciji inkluzije. Učesnici će moći kroz razmenu iskustava i primere iz prakse da pronađu što bolji način da u redovni nastavni proces uključe decu sa višestrukim smetnjama u razvoju.

Program konferencije možete pogledati na ovom linku.
Prijavite se na kurs

  • * Vaše ime i prezime:
  • * Vaš email:
  • * Kontakt telefon:
  • Poruka:

Ocenite tekst:
Trenutna ocena: Još uvek nije ocenjen

blog comments powered by Disqus