Prethodna strana

Premium oglas

PRIPADNIK POMOĆNOG OSOBLJA

Postavljen od AMBASADA BRAZILA

Oglas je istekao

50000-80000 din

AMBASADA BRAZILA U BEOGRADU

Oglas br. 03/2019

KONKURS ZA IZBOR KANDIDATA ZA RADNO MESTO PRIPADNIKA POMOĆNOG OSOBLJA

 

Ambasada Brazila u Beogradu objavljuje da će Konkursna komisija, koju je imenovao ambasador Brazila u Beogradu, pristupiti izboru kandidata za radno mesto pripadnika pomoćnog osoblja pri ovoj diplomatskoj misiji, u skladu sa Ukazom br. 1.570, od 21.07.1995, i Uredbom ministra spoljnih poslova, od 12.09.1995.

Sadržaj

1.      Opis poslova

2.      Zarada i prava zaposlenog

3.      Ugovorni režim

4.      Uslovi za konkurisanje

5.      Rokovi za konkurisanje i realizacija konkursa

6.      Objavljivanje rezultata konkursa

7.      Važnost konkursa

8.      Žalbe

9.      Adresa za korespondenciju

 

1.    Opis poslova

Pripadnik(ca) pomoćnog osoblja je radnik(ca) lokalno zaposlen u Ambasadi na određeno vreme (sa ugovorom na godinu dana, koji se može obnavljati), kome se dodeljuju poslovi opšteg tipa, sa radnim vremenom od 40 (četrdeset) radnih sati nedeljno, ali uz očekivanje da će, po dogovoru sa poslodavcem, biti potrebe i za prekovremenim radom, uključujući i vikendom, koji će biti nadoknađen.

Otvoreno je 1 radno mesto u Rezidenciji Ambasade, koje podrazumeva obavljanje sledećih poslova: sređivanje i čišćenje svih soba i hodnika u kući, postavljanje stola i služenje za stolom pri dnevnim obedima i pri zvaničnim prijemima, pranje sudova i čišćenje srebrnine, otvaranje vrata i javljanje na telefon, pranje i peglanje odeće, pomoć pri čišćenju velike i čajne kuhinje i ostali poslovi koji spadaju u domen pomoćne delatnosti. 

2.    Zarada i prava zaposlenog

Mesečna bruto zarada zaposlenog biće RSD 76.225,00 (sedamdeset šest hiljada dve stotine dvadesetpet dinara), uz obezbeđeno zdravstveno i socijalno osiguranje lokalnih zaposlenih Ambasade, a u slučaju brazilskih državljana, uz upisivanje u brazilski sistem socijalnog osiguranja i obezbeđivanje prevoza, toplog obroka i plaćenog godišnjeg odmora nakon godinu dana rada.

3.    Ugovorni režim

U skladu sa Članovima 15 i 23 Ukaza br. 1.570/95, posao pripadnika pomoćnog osoblja Ambasade Brazila u Beogradu uređivaće se prema zakonodavstvu Republike Srbije. U tom smislu, ovaj konkurs ne predstavlja vid javnog konkursa za brazilske državljane u matici, a radno mesto pripadnika pomoćnog osoblja ne predstavlja brazilsku javnu funkciju.  

4.    Uslovi za konkurisanje

Kandidati zainteresovani za ovaj konkurs treba da predaju Konkursnoj komisiji Ambasade Brazila, putem pošte ili na ruke, do 13. maja 2019, sledeću dokumentaciju:

 

a)  Prijavni formular, gde će kandidat na portugalskom jeziku navesti svoje motive za rad u Ambasadi;

b)  ako kandidat nije državljanin Republike Srbije, kopiju dokumenta koji potvrđuje dozvolu za njegovo prebivalište u Republici Srbiji;

c)  fotokopiju važećeg ličnog dokumenta sa fotografijom (lična karta, pasoš, vojna knjižica ili vozačka dozvola), kojim se potvrđuje da je kandidat punoletno lice;

d)  diplomu završene srednje škole ili više škole odnosno fakulteta;

      e)radnu biografiju (CV), sa opisom ranije obavljanih dužnosti, uz koju se mogu priložiti i preporuke prethodnih poslodavaca, ako ih kandidat poseduje.

 

Za kandidate koji su brazilski državljani:

f)   potvrdu o regulisanju glasačkih obaveza (koja se može izvaditi na veb stranici TSE –www.tse.jus.br);

g)  potvrdu kojom se dokazuje regulisan status upisa u Registar fizičkih lica (CPF) (može se izvaditi putem veb stranice Savezne poreske uprave –www.receita.fazenda.gov.br);

h)  svojeručno potpisanu izjavu da kandidat ne obavlja nikakvu javnu funkciju niti da je zaposlen na bilo kom drugom mestu u brazilskom javnom sektoru;

i)  za kandidate muškog pola, fotokopiju dokumenta kojom se potvrđuje oslobođenje od vojne obaveze;

 

Kandidati koji budu odabrani za 2. fazu konkursa treba da prilože i sledeća dokumenta:

j)   lekarsko uverenje o fizičkoj i mentalnoj sposobnosti za obavljanje gorenavedenih delatnosti;

k) Uverenje o nekažnjavanju.

Konkursna komisija neće prihvatati zahteve za produženje roka za predaju navedene dokumentacije.

5.    Rokovi za konkurisanje i realizacija konkursa

Konkursna komisija primaće prijave i navedenu dokumentaciju do 13. maja 2019. Na dan 14. maja 2019, Komisija će proceniti kandidate i formirati svoje mišljenje o prihvatanju odnosno odbijanju. Imena kandidata čije prijave budu prihvaćene biće objavljena na veb stranici Ambasade (http://Belgrado.itamaraty.gov.br) 15. maja 2019. Oni treba da se jave na učešće u 2. fazi konkursa, koja će biti sprovedena počevši od 24. maja.

Druga faza konkursa sastojaće se od: 

-  Razgovora, na kome će se procenjivati nivo etikecije, uglađenosti i ostalih osobina važnih za obavljanje delatnosti na oglašenom radnom mestu;

-  Praktične provere sposobnosti koje su potrebne za obavljanje delatnosti na oglašenom radnom mestu.

6.    Objavljivanje rezultata konkursa

Krajnji rezultat i klasifikacija kandidata biće objavljeni na veb stranici Ambasade do 29. maja 2019. Prvoplasirani kandidat treba da bude u mogućnosti da stupi na dužnost u roku od 15 (petnaest) dana nakon što ga Ambasada pozove.

Nepojavljivanje na bilo kojoj fazi konkursa ne može se opravdati i smatraće se odustajanjem kandidata od konkursa.

Slučajevi kandidata koji nisu ovde opisani biće pojedinačno razmatrani od strane Konkursne komisije Ambasade Brazila u Beogradu.

7.    Važnost konkursa

Ovaj konkurs će imati važnost 12 (dvanaest) meseci, računajući od datuma kada se objavi njegov rezultat. Ako se u tom periodu otvori novo radno mesto koje je predmet ovog konkursa, ono će moći da bude popunjeno kandidatom koji je bio drugoplasiran, a u slučaju njegove sprečenosti, onim koji je bio trećeplasiran, i tako redom. Međutim, rezultati konkursa ne podrazumevaju automatsko zaposlenje kandidata, već samo preduslov za sklapanje ugovora o radu.

       8.    Žalbe

Na odluku Konkursne komisije može se podneti žalba u roku od 2 (dva) radna dana od objavljivanja rezultata konkursa, koju treba podneti pismenim putem Konkursnoj komisiji. Podneta žalba neće uticati na pomeranje gorenavedenih rokova za konkursne etape i biće rešena u roku od najviše 2 (dva) radna dana od dana primitka.

     9.    Adresa za korespondenciju

Sva korespondencija mora da sadrži jasno naznačeno ime i prezime, adresu, telefon i imejl pošiljaoca i treba da bude upućena na sledeću adresu:

Ambasada Brazila

Konkurs – pomoćno osoblje - REZIDENCIJA

Krunska 14

11000 – Belgrado

Pitanja i nedoumice se mogu uputiti na adresu elektronske pošte admin.belgrado@itamaraty.gov.br ili na telefon 011 323-9781.

Slični poslovi

Sklapanje kartica za mobilni tel.

Beograd

35000-50000

Deklarisanje robe u Dobanovcima

Više gradova

po dogovoru

Važno: Klikdoposla ne vrši posredovanje u zapošljavanju i ne učestvuje u procesu selekcije kandidata u Srbiji i inostranstvu. Klikdoposla nije odgovoran za dalji proces prilikom selekcije, kasnije i stupanja u radni odnos, odnosno ugovora sa poslodavcem.Svi, izrazi, pojmovi, imenice, pridevi i glagoli u oglasima, koji su upotrebljeni u muškom rodu, odnose se bez diskriminacije i na osobe ženskog pola i obrnuto.

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2021 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva