Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


'Recite nam nešto o sebi' – Kako odgovoriti na to naizgled jednostavno pitanje?

PDF
Štampa
'Recite nam nešto o sebi' – Kako odgovoriti na to naizgled jednostavno pitanje?
Image courtesy of: pixabay.com

 

'Recite nam nešto o sebi' – Kako odgovoriti na to naizgled jednostavno pitanje?

Iznenađujuće je kako je teško odgovoriti na tako jednostavno pitanje kao što je 'Recite nam nešto o sebi.', pogotovo na intervjuu za posao.

Šta tačno odgovoriti kako biste se prikazali u najboljem mogućem svetlu i došli do željene poslovne pozicije? Na sreću, postoji jednostavna formula.

Zapamtite da to pitanje nije poziv na jednosatno objašnjavanja svih aspekata vašeg života. To je zapravo šansa da poslodavcu objasnite zašto ste prava osoba za taj posao. Formula bi mogla da se nazove: Sadašnjost – Prošlost – Budućnost.

Najpre započnite sa sadašnjošću, odnosno gde se trenutno profesionalno nalazite. Zatim pređite na prošlost, odnosno na vaša prethodna iskustva. Pritom naglasite veštine i znanja koja ste stekli na prethodnim pozicijama. Završite s budućnošću, odnosno objasnite zašto ste uzbuđeni zbog ove poslovne prilike.

Prilikom odgovaranja se fokusirajte na one veštine i znanja za koja smatrate da najbolje odgovaraju ponuđenoj poziciji, odnosno na one kompetencije za koje smatrate da će najbolje odgovarati kompaniji. I na kraju, opustite se i pričajte o sebi kao da pričate priču – poslodavac već raspolaže vašom biografijom i zapravo želi da čuje nešto o vama.

Izvor/ autor: liderpress.hr


Broj pregleda: 1079
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: 5


Ovo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus