Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


Posao snova – 7.500 dolara za godišnji na kojem ne smete misliti na posao

PDF
Štampa
Posao snova – 7.500 dolara za godišnji na kojem ne smete misliti na posao
by photostock / FreeDigitalPhotos.net

Izvršni direktor jedne američke tehnološke firme svojim radnicima nudi 7,5 hiljada dolara da odu na "pravi plaćeni odmor", pod uslovom, da za to vreme uopšte ne misle na posao, prenosi američki ABC news.

Bart Lorang, "možda najbolji šef na svetu" i izvršni direktor firme FullContact API iz Denvera, smatra kako je na izrazito konkurentnom  IT tržištu važno svoje radnike "držati zadovoljnima i svežima". Zato im nudi 7,5 hiljada dolara kako bi otišli na pravi plaćeni odmor. Međutim, postoje neka pravila.

"Kao prvo, da bi dobili novac moraju zaista otići na odmor", objašnjava Lorang. "Kao drugo, moraju se skroz isključiti iz posla, što znači da nema telefoniranja, slanja e-mailova ni tvitovanja – nema apsolutno nikakvog rada".

 Dok i on sam priznaje da mu je teško držati se vlastitih pravila, njegovi  zaposleni su presretni što je firma spremna podmiriti račun za njihov odmor. "To je zaista pravi odmor za mozak. Vratiš se skroz svež i obnovljen i s većim uzbuđenjem pristupaš onome na čemu si radio pre nego što si otišao", kaže radnik  firme Robbie Jack.

Tehnološke kompanije su najpre poznate po ekstravagantnim paketima koje nude zaposlenima.

Tako, primer, Google nudi zdravstvenu pomoć na radnom mestu i plaća studiranje, dok zaposleni Facebooka dobijaju 4.000 dolara za novorođeno dete. Za sve one opčinjene idejom da im firma plati odmor iz snova dobra je vest da Lorang u idućih šest meseci planira da zaposli 12 novih ljudi.

Image courtesy of: by photostock / FreeDigitalPhotos.net

Izvor i autirska prava: business.hr


Broj pregleda: 1480
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: 4Ovo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus