Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


HOROSKOP OD ZLATA: Astrolozi mogu da nauče posao za dž, a za sat da zarade 80 evra!

PDF
Štampa
HOROSKOP OD ZLATA: Astrolozi mogu da nauče posao za dž, a za sat da zarade 80 evra!
Image courtesy of: pixabay.com

 

Ukoliko želite da se bavite astrologijom, prvi savet koji ćete dobiti od iskusnih astrologa je da morate imati dara za tu "nauku". Onda će vam skrenuti pažnju da morate da volite ljude, da ih poštujete i da ih slušate, jer od njih najbolje učite. Jezikom cifara, pak, za pohađanje škole u kojoj ćete ispeći zanat potrebno je odvojiti i do 350 evra, ali se ovaj uloženi novac i te kako isplati.

Mada se veštinom čitanja horoskopa može ovladati i samostalno, uz pomoć knjiga i interneta, mnogi se odlučuju na pohađanje kurseva i škola astrologije, koje traju po nekoliko meseci. Većina kurseva se održava u višemesečnim fazama, a do "diplome" može da se dođe za maksimalno 350 evra.

 

- Kako se ne radi o nauci, mi ne delimo sertifikate, ali sa znanjem koje se kod nas stekne, možete se bez problema baviti natalnom astrologijom, odnosno tumačenjem natalnih karti, ali i prognostičkom, koja podrazumeva tehnike prognoziranja - kažu za "24 sata" u jednoj beogradskoj školi astrologije.

S obzirom na to da astrolozi svoje usluge naplaćuju u rasponu od "simboličnih" 2.000 dinara, što je cena za čitanje natalne karte kod manje iskusnih, do čak 80 evra, koliko kod poznatih astrologa košta astrološka konsultacija u trajanju od jednog sata, ulaganje u kurs se i više nego isplati.

 

Međutim, glavni preduslov je, svi će se složiti, ljubav i sklonost prema ovoj veštini.

 

- Veliki astrolog Mile Dupor koji se bavio izučavanjem astrologije dugi niz godina jednom je izjavio da se "astrolog ne postaje, već se rađa". Morate da se rodite sa horoskopom čiji raspored planeta ukazuje na taj dar. Za one koji žele da se bave astrologijom izuzetno je važan položaj Merkura u horoskopu, jer Merkur govori o intelektu, o sposobnosti analize i sinteze svih astroloških elemenata koji su neophodni da bi se tačno analizirao nečiji horoskop. Za dobrog astrologa je najbolji podznak Device koja vlada analizama i misaonim procesima - kaže astrolog Nikola Stojanović (58) koji se ovom disciplinom bavi 27 godina.Stojanović.

 

O astrologiji možete učiti preko interneta, možete pohađati kurseve i iščitavati literaturu, ali sve to vam neće vredeti bez prakse. Razlika između samoukih i onih koji pohađaju kurseve je mala ukoliko, kaže on, ljude volite, razumete i imate predispozicicje da se astrologijom bavite. Važno je i koliko ste pošteni prema sebi i prema drugima, da ne razmišljate o zaradi već o tome kako da pomognete drugima, složni su naši sagovornici.

 

- Astrologijom se bavim 22 godine, završila sam tri kursa kod jednog profesora, i za sebe nikad nisam rekla da sam astrolog. Ja sam astrološki savetnik. Zvanje astrologa vam mogu dati samo klijenti sa kojima ste pre svega prijatelji. Za astrologe je jako bitno da poštujete pravu poslovnu etiku - priča astrološkinja čiji je pseudonim Shosana48.

 

Međutim, danas postoje mnogi kursevi na kojima možete naučiti osnove ove veštine. Nikola Stojanović, inače predavač u školi astrologije, kategoričan je u stavu da interent nije dobar način da se izuči ova "nauka".

 

- U današnje vreme je velika greška edukovati se preko interneta jer postoji puno loših astroloških sajtova, sa polupogrešnim i maglovitim informacijama. Ako se neko edukuje na taj način, uvlači sebe, često nesvesno, u veliku zamku. Naučiće astrologiju na pogrešan način. Posle je teško izbaciti te informacije iz svoje glave i sve vam to stvara haos - navodi Stojanović.

U školi se prvo tumači sopstveni znak

 

U školama astrologije đaci uče da na prvom mestu razumeju simboliku svakog znaka, planete, polja, stepena i ostalih elemenata koji sačinjavaju jednu astrološku kartu. Uči se i astrološka logika. Na kraju se uči sinteza svih tih elemenata koja je neophodna da bi se precizno i tačno analizirala bilo koja astrološka karta.

Izvor/ autor: 24sata.rs


Broj pregleda: 3760
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: 3Ovo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus