Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


Šta je najveća greška na razgovoru za posao

PDF
Štampa
Šta je najveća greška na razgovoru za posao
Image courtesy of: imagerymajestic /FreeDigitalPhotos.net

Doživeli ste fijasko na poslednjem razgovoru za posao? Okrivite svoje živce za to. Menadžeri koji zapošljavaju ljude, odbili su 26 odsto potencijalnih kandidata zbog vrpoljenja u stolici, rezultat je nedavnog istraživanja kompanije Adeko iz SAD koja se bavi pitanjima zapošljavanja.


Istraživači su ispitali 500 menadžera nadležnih za razgovor sa kandidatima i otkrili da je nervozno vrpoljenje najlakši način da smanjite šanse za dobijanje posla.

 

Odmah zatim slede slanje poruka i izbegavanje kontakta očima. Koji je razlog?

 

- Nervozno sedenje pokazuje da imate manjak samopouzdanja, što smanjuje poverenje menadžera u vaše sposobnosti i mogućnosti - kaže Dženet Marks, direktorka Adeko kompanije.

 

Međutim, vaši potencijalni poslodavci neće primetiti toliko vaše vrpoljenje, osim ako na to ne dodate i uskakanje u reč.

 

- To znači da je momentalno odgovaranje, pre nego što menadžer završi pitanje, vaš najveći neprijatelj - kaže Marks.

 

- Ljudi se često uznemire kada ne znaju kako treba da odgovore, pa odgovaraju nasumice neku promrmljanu rečenicu, umesto potpunih odgovora - dodaje Marks.

 

Sačuvajte vaš posao tako što ćete isplanirati unapred kako treba da izgleda vaš razgovor za posao.

 

Zamislite celu priču unapred i imajte spremne odgovore na pitanja koja će vam najverovatnije biti postavljena, kao što su: zbog čega ste se prijavili baš za ovaj posao, koja su vaša prethodna radna iskustva.

 

Nedavna studija u Azijsko - pacifičkom žurnalu obrazovanja o sarađivanju, pokazala je da studenti koji se unapred užive u ulogu intervjua, na razgovorima budu puni samopouzdanja i svesniji su svojih govora tela.

Izvor: 24sata.rs

Image courtesy of: by marin / FreeDigitalPhotos.net


Broj pregleda: 642
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: Još uvek nije ocenjenOvo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus