Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


Još uvek Vas ne zovu na intervju za posao?

PDF
Štampa
Još uvek Vas ne zovu na intervju za posao?
Image courtesy of: by pakorn /FreeDigitalPhotos.net

 

Još uvek Vas ne zovu na intervju za posao? Možda bi trebalo da bacite pogled na vašu pisanu biografiju i eventualno ispravite greške.


Koje su to bitne stvari na koje trebate da obratite pažnju opisaćemo vam u daljem tekstu.Pregled poslodavca

 

Glavnu stvar koju treba da imate na umu prilikom izrade i pisanja biografije, jeste da će poslodavac potrošiti samo dvadeset do četrdeset sekundi po pregledu a nekada i manje. Dakle, bitno je da se fokusirate i napravite vašu biografiju takvu da će se poslodavac zadržati na njoj.

 

Raspored u biografiji

 

Nikada nemojte da ostavljate prazan prostor u vašoj biografiji, bilo da ste pisali u word ili nekom drugom formatu (elektronskom ili štampanom).  Potrudite se da upotpunite odnosno maksimizirajte sadržaj biografije. Takođe proverite da li je sadržaj u biografiji jasno vidljiv i sažeto uravnotežen odnosno prilagođen za lakše čitanje poslodavca.

 

Sadržaj biografije

 

Pokušajte indirektno da naglasite šta će poslodavac dobiti vašim zaposlenjem. To ćete uraditi tako što ćete upisati svoje veštine, dostignuća, kvalifikacije i iskustva.Jezik pisanja i gramatika

 

Važno je da vaša biografija bude napisana u prvom licu u svim delovima. Bitno je da rečenice pojednostavite tako da budu lako čitljive i jasne. Proverite obavezno gramatičku ispravnost.


 

Poslovno iskustvo


Ukoliko nemate poslovnog iskustva, pokušajte da upišete vaše stečeno znanje (jezike kojim se služite, govorite  i kurseve koje ste pohađali) i osposobljenost na istim.

 

Image courtesy of: by pakorn /FreeDigitalPhotos.net

 


 

 


Broj pregleda: 303
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: Još uvek nije ocenjenOvo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus