Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


Evo zašto ne napredujete u karijeri

PDF
Štampa
Evo zašto ne napredujete u karijeri
tommerton2010 / Flickr(CC BY 2.0)


Teror lepotom i fizičkim savršenstvom stvara sve više devojaka koje nisu zadovoljne svojim izgledom i zbog toga osećaju nesigurnost. To za sobom vuče razne posledice, pa možda i lošiji posao u budućnosti.

Veliki broj devojaka imaće problema s ostvarivanjem svojih profesionalnih životnih ciljeva zato što pate od niskog  samopouzdanja u svoj izgled. Svaka četvrta devojka između 11 i 17 nosi teret pritiska da se moraju uklopiti u idealne stereotipe o poželjnom izgledu, otkriva nedavno istraživanje. Studija takođe tvrdi da će njihova nesigurnost imati nepovoljan uticaj na razvoj njihove karijere.

 

Devojke koje su nezadovoljne izgledom provode prosečno 42 minuta dnevno na doterivanje – bilo da biraju odeću bilo da nanose šminku – što je gotovo podjednako vremenu koje provode pišući domaći.

 

Više od polovine devojaka obuhvaćenih studijom izjavilo je kako bi bile srećnije da atraktivnije izgledaju. Međutim zaključci istraživača traže vezu između izgleda i uspeha u profesionalnom životu, prenosi Daily Mail.

 

Konkretno, tvrdi se da bi Engleska u budućnosti mogla izgubiti nekih 319 hiljada poslovnih žena, pravnica i doktorki, ako ne povrate poverenje u svoje sposobnosti. Ovo predviđanje bazira se na pojedinačnim intervjuima s  500 ispitanika navedene starosne dobi koje dolaze iz raznih krajeva Engleske.

Photo tommerton2010 / Flickr


Autorska prava i izvor:

Tportal.com


Broj pregleda: 297
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: Još uvek nije ocenjenOvo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus