OGLAS

ERASMUS program: Bolji uslovi za mlade preduzetnike u Srbiji

Udruženje mladih privrednika Srbije, Grad Beograd i Privredna komore Srbije na zajedničkoj konferenciji predstavili su buduće korake ka kreiranju bolje biznis klime za mlade u Srbiji. Nakon internacionalnog takmičenja “Ring Srbija”, najbolji startapi dobiće prostor, knjigovodstvene i  pravne usluge kao i  mogućnost da razvijaju svoje ideje pod mentorstvom Erasmusovog cenra za preduzetništvo iz Holandije.

Udruženje mladih privrednika Srbije u saradnji sa Erasmus Centrom za preduzetništvo, ove godine po prvi put u Srbiji organizuje takmičenje Ring Srbija u sklopu globalnog projekta „Get in the Ring“ (GITR).

Srbija nikada do sada nije bila deo projekta ove vrste i Udruženje mladih privrednika Srbije ima tu čast da trend koji već šest godina postoji u svetu, lokalizuje. Inicijative ove vrste samo jačaju svest o preduzetništvu u Srbiji. Želeli smo da pokrenemo mlade i da pokažemo da je sve moguće, a članovi našeg Udruženja govore u prilog tome. Uspeli smo da Srbija postane jedna od  50 zemalja koje čine “Get in the Ring” mozaik, a sa pravim partnerima, verujemo da možemo i mnogo više.”, istakao je Filip Radojičić, predsednik Udruženja mladih privrednika Srbije.

O naporima Privredne komore Srbije i zalaganjima novoosnovanog Biroa za preduzetništvo mladih pri Komori, govorio je prof. Aleksandar Gračanac, koordinator Odbora i Foruma MSPP PKS: “Preduzetništvo je načina života, i veliki potencijal privrednog razvoja, što potvrđuju privrede zemalja članica EU.  Iskustva iz EU, proistekla iz primene Akta o malom biznisu (small bussines act), ukazuju na deset važnih principa akta, u kojima su sadržani preduslovi ambijenta za preduzetništvo, a posebno za formiranje novih mikro firmi i razvijanje preduzetništva mladih.  Privredna komora Srbije je u proteklom periodu preko Foruma malih i srednjih preduzeća, ostvarila dijalog sa Vladama, na poboljšanju ambijenta, i razvijanju preduzetništva mladih što će biti jedan od osnovnih delatnosti Biroa za preduzetništvo mladih.”

U saradnji sa Upravom grada Beograda, finalisti koji će se predstaviti 15. oktobra u Skupštini grada, dobiće prostor u Biznis inkubatoru Udruženja mladih privrednika Srbije sa ciljem da umrežavanjem i mentorstvom ubrzo postanu brzorastuće kompanije i najbolji ambasadori preduzetništva u Srbiji.

Obzirom da se za takmičenje “Ring Srbija“ prijavilo mnogo kandidata došli smo na ideju da osnujemo Inkubator koji će predstavljati mesto gde mlada startap preduzeća mogu dobiti poslovni prostor, pravne, računovodstvene i ostale konsalting usluge kako bi preduzetnici mogli da se posvete isključivo svom poslu i svom proizvodu. Inkubator će imati uređen sistem sa jasno utvrđenim pravilima i uslovima koje će voditi privatni menadžment, pod kontrolom Grada. Glavna svrha Inkubatora je  da pomogne mladim preduzetnicima da stanu na svoje noge i razviju svoj biznis i nadamo se da ćemo na taj način u određenoj meri sprečiti odlazak mladih i talentovanih ljudi iz Srbije.”, istakao je Dragomir Petonijević, član gradskog veća Uprave grada Beograda.

Najbolji srpski startap predstavljaće Srbiju na regionalnom takmičenju u Sofiji, a pobednik regionalnog takmičenja braniće boje svoje zemlje u Roterdamu u Holandiji gde će se nadmetati za nagradu vrednu milion evra.

Sa ciljem promovisanja dobre preduzetničke prakse predstavili su se i članovi Udruženja mladih privrednika Srbije, kao primeri dobre biznis prakse u Srbiji: kompanije “Dimis”, “Candy Universe”, “Travel boutique” i “Olea” poslale su poruku mladima da veruju u svoje snove i da je najlepše kada hobi preraste u profitabilan posao.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Tijani Marinković na mejl tijana@ringsrbija.com ili na mejl Udruženja mladih privrednika Srbije koordinator@umps.rs

 

Image courtesy of: ambro /FreeDigitalPhotos.net

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva