OGLAS

Znaci da je vreme za novi posao

Držeći se za ono što imamo, nesvesno kočimo svoj napredak i stalno tražimo nove izgovore.

Iako u današnje vreme izgleda da imati posao jeste činjenica na kojoj treba biti zahvalan, bitno je i ne zanemarivati vlastito fizičko i psihičko zdravlje. Stoga, ako vam posao čini nažao na ove načine, možda je došlo vreme da ozbiljno razmislite o tome da zauvek napustite to radno mesto.

Šef vas ne poštuje

Ako poštujete sami sebe i vaše bližnje, nikada nećete raditi za šefa koji vas ne poštuje i ne zna da ceni vaš rad. Poštovanje je najbitnija stvar koju jedan čovek daje drugome. Stoga, ako vas neprestano javno kritkuje, pogotovo ako to ne zaslužujete, napravite sebi medveđu uslugu i dajte otkaz.

Biti konstantno ponižavan i nepoštovan je jedna od najgorih stvari za ljudski duh, stoga  nemojte to dopustiti i nađite drugi posao, ako je to ikako moguće.

Posao vas 'ubija'

Ako ne možete ništa da promenite u vezi vašeg posla, a 'ubija' vas, razmislite o promenama.Ili posla ili u odnosu prema poslu. Probajte da nađete novi ugao u kome ćete se vi profesionalno razvijati, bez obzira na situaciju u firmi. Zdravlje vam mora biti na prvom mestu, jer, iako je možda teško verovati, novac vas neće učiniti sretnom i zdravom osobom.

Situacija je još gora ako radite dobro plaćen posao, ali je toliko naporan i loš za vaše zdravlja da vam je i doktor preporučio da prestanete toliko da radite.

Radite za tuđu karijeru

Ako puno radite, imate malu platu i znate da vas ne čeka nikakva promocija, treba li vam zaista takav posao? Iako je u današnje vreme teško biti izbirljiv, čak i po pitanju plate, ako želite negde da stignete kao profesionalac, onda ovakvo radno okruženje za vas nema smisla. Dobar šef shvata da je uspešan zbog svojih radnika i zna to da nagradi.

Mrzite svoj posao

Ako ste do sada uspešno i rado obavljali svoj posao, ali zbog navedenih situacija počinjete da ga mrzite, pitajte se želite li zaista svaki dan odlaziti da radite s 'grčem' u želucu. Pametni ste, talentovani i vredni i zaslužujete boljeg šefa i bolje radno okruženje kako bi bolje i sa više zadovoljstva obavljali svoj posao i ostali zdravi u svakom pogledu.

Verujte u sebe i nemojte da se plašite da  promenite svoj život.

Porodica želi da date otkaz

Možda vi ne primećujete da vas posao uništava, ali vaši roditelji, supružnici, prijatelji, pa i deca, to vide i ne mogu to da prećute. Možda slobodno vreme provodite radeći nešto vezano za  posao pa nemate vremena za decu ili za prijatelje, čak i preko vikenda. A možda svi primećuju koliko vam se zdravlje narušilo i ne mogu više gledati kako sebi to radite.

Vaši najbliži trebalo bi da vam budu prioritet i ljudi kojima možete verovati, stoga poslušajte njihov savet.

Izvor/ autor: vijesti.me / womenosophy.com

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva