OGLAS

Agencije za zapošljavanje

 

Agencije za zapošljavanje su nezavisne organizacije, odnosno preduzeća koja posreduju prilikom zapošljavanja između kandidata koji traže posao i poslodavaca koji nude posao.

Svaka agencija za zapošljavanje poseduje dozvolu za poslovanje.

Nosilac izdavanja dozvola ili licenci agencijama je u nadležnosti Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja .

Kod nas postoje dva tipa agencija. Služba koja je u okviru države, odnosno nacionalna služba za zapošljavanje i agencije koje su u privatnom vlasništvu odnosno agencije za zapošljavanje.

 

Agencije za  zapošljavanje i nacionalna služba za zapošljavanje, po zakonu, ne smeju naplaćivati svoje usluge nezaposlenim licima.

 

Neke od agencija za zapošljavanje se nalaze kod nas na portalu, licencirane agencije možete videti na portalu nacionalne službe za zapošljavanje.

 

Pogledajte listu agencija za zapošljavanje u svetu.

 

Pored agencija za zapošljavanje postoje i agencije za pronalaženje kadrova ili headhunting agencije.

 

Agencije za pronalaženje kadrova ili Headhunting su specijalizovane agencije koje angažuje poslodavac  kako bi mu pomogle da svojim kontaktima i složenim pristupom  dođe do željenih pozicija. Najčešće su to upravne i izvršne pozicije. Headhunteri vam veoma lako mogu naći zaposlenje ili angažman, jer imaju razgranatu mrežu kontakta odnosno povezani su sa čelnim ljudima u kompanijama.

 

Postavlja se pitanje, koju i kako odabrati agenciju koja će vam pomoći prilikom potrage za poslom. Kao što smo napomenuli, postoji lista agencija koje su licencirane od strane ministarstva.

 

Potrebno jei da odaberete agenciju koja će vam najviše pomoći da dođete do određene vrste posla. Ovo je bitno, jer postoje agencije koje su spezijalizovane za IT poslove i kandidate, odnosno poslodavce te je sasvim sigurno da će vam agencija koja je specijalizovana u oblasti IT-a,  a u kojoj npr. tražite posao, pre zasigurno pomoći. Danas je to vrlo jednostavno istražiti putem interneta.

Uloga agencije je da vam pronađe posao, a na obostrano zadovoljstvo.

Agencija će pokušati da vam obezbedi dovoljno alata da se sučite sa vašim procesom zapošljavanja. Agencije za zapošljavanje će se portuditi da Vam pronađu posao, ali je za to potrebno vreme. Sam proces je obično dosadan, ali ukoliko ste odabrali dobru agenciju ona će dati sve od sebe da vas zaposli.

Image courtesy of: Arvind Balaraman /FreeDigitalPhotos.net


Google

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva