OGLAS

Traženje posla prvi koraci

 

 

Bez obzira na to koji ste posao ili  poslove odredili kao cilj/ciljeve vašeg traganja, proces zapošljavanja ima neke faze kroz koje morate proći:


  • Prvi korak je uspostavljanje kontakta sa potencijalnim poslodavcem(javljanje na konkurs, oglas, direktan kontakt na osnovu preporuke ili bez nje..)


  • Drugi korak je dostavljanje poslodavcu osnovnih informacija o vašim radnim karakteristikama (biografija, cv, rezime), na osnovu kojih se procenjuje da li biste mogli biti kandidat za zaposlenje koji mu odgovara.


  • Najzad, finalni korak je intervju- razgovor sa poslodavcem, na kome, na osnovu podataka koje je dobio i ukupnog utiska o vama, poslodavac donosi odluku da li će vas zaposliti.

 


Važno je zapaziti da komunikacija sa poslodavcem nije ništa drugo nego prenošenje, ili saopštavanje nekih podataka o vama. 

Kojih podataka? Svakako ne samo onih osnovnih( ime i prezime, godine starosti, zanimanje) na koje odmah pomislimo, već svih onih koji poslodavcu mogu biti potrebni da bi mogao doneti odluku o vašem zapošljavanju.

Složićemo se da je to mnogo širi skup informacija. Jedna mala vežba može nam pomoći da bolje razumemo ovo o čemu govorimo:

 Zamislite za trenutak da ste vlasnik prodavnice koju ste nasledili od oca, koja je sve što imate i do koje vam je stalo.

Treba da u njoj zaposlite novog radnika i poverite mu da u njoj samostalno boravi i radi osam sati dnevno. Po,islite, šta bi sve želeli i morali da znate o toj osobi da biste joj poverili posao.Da li samo to da je završila odgovarajuću, trgovačku, školu, da ima diplomu, da može raditi kao prodavac? Ili još mnogo toga


Autor korisnog teksta

zzzrs.net

photo /TimsStrategy/Flickr(CC BY-NC-SA 2.0)

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva