OGLAS

Greške u CV koje vam otežavaju da pronađete posao

CV je najvažnija stvar ako želiš da dobijete posao, a vrlo često je prepun grešaka koje će to otežati.

Pravopis

Loš pravopis će pokazati da vam detalji nisu bitni. Pazite kako pišete svoje ime, ime kompanije gde konkurišete za posao kao i poziciju koja vas interesuje. Jedna slovna greška može značiti propast. 

Previše je dugačak i detaljan

CV mora biti kratak i jasan. Detalje ćete otkriti na samom razgovoru za posao. Niko nema vremena da čita stotine redova teksta, već se osobe koje traže zaposlene fokusiraju na ključne reči i jasan CV.

Svaki posao zahteva poseban CV

Vaš CV mora biti namenjen poslu za koji konkurišete. Fokusirajte se na kompaniju u kojoj želite posao i dobro se informišite o njoj i poslu koji želite. Pokušajte da se predstavite kao idealna osoba baš za taj posao. Za posao Beograd kliknite na li nk.

Preterujete sa samohvaljenjem

Jedno je biti pun samopouzdanja, a potpuno druga stvar kada preterate sa hvaljenjem. Pokušajte da budete objektivni i predstavite se u pravom svetlu.

Ne uspevate da se "prodate"

Kada pišete CV morate o njemu da razmišljate kao o proizvodu koji želite da prodate. Mislite na njegovu publiku i probajte da razumete šta ona želi da vidi. Za posao Novi Sad  klikni na link.

Ne skrećete pažnju na svoje uspehe

Morate da skrenete pažnju na svoje ranije uspehe i dostignuća a ne samo da se fokusirate na posao koji želite.

Loše formatirate tekst

Obratite pažnju na to kako će tekst izgledati. Da li će biti pregledan i koliki će biti pasusi. Budite pažljivi sa nabrajanjem i odabirom fonta. Ovo je jako važno jer je pregledan CV primer  lakši za čitanje. 

Ne obraćaš pažnju na uvod

Ovo je najbolja prilika da na samom početku skreneš pažnju na sebe i u prvom pasusu bi trebalo da ukratko naznačiš svoje veštine, dostignuća i tvoj značaj za posao koji te interesuje.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima