Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
 • posao u srbiji

Hotel Kula Damjanova

Hotel Kula Damjanova


 •  

  Na jedan kilometer od Plava, u Republici Crnoj Gori, u Vojnom selu, na oko 6,5 ha porodičnog imanja braće Turković, smješteno je Komnenovo etno selo.

  Izgrađeno je na obali Plavskog jezera, uklopljeno u ambijent netaknute prirode, što na nadmorskoj visini preko 900 metara predstavlja pravi ambijent za odmor.

  Na samoj obali Plavskog jezera sagrađen je hotel „Kula Damjanova“ koji svojim stilom gradnje predstavlja neobičan spoj kamena i drveta svojstven ovom podneblju.

   

  Samo selo je zamišljeno kao mjesto koje vas vraća u nekadašnji život, podsjećajući na život predaka i njihovu vezanost za rodni kraj i rodno ognjište, na njihov način življenja. Uz mnoštvo detalja sakupljenih na ovim prostorima, uz korišćenje prirodnih materijala pri izgradnji, imate utisak da ste se vratili u život koji je bio itekako bezbrižniji nego sadašnji.

  Ideja o izgradnji potekla je od Damjana Turkovića, najstarijeg od braće, koji je pre više od petnaest godina na istom mjestu iz ljubavi prema zavičaju i jezeru sagradio mali restoran. Prerana smrt ga zadesila na samom početku izgradnje. Na godišnjici njegove smrti, nedelju dana prije svečanog otvaranja hotela, u saobraćajnoj nesreći u Plavu, u petnaestoj godini, život je izgubio njegov bratanac Komnen. Vlasnik je po sinu nazvao selo a po bratu hotel. Izgradnja sela posvećena je njima, sa jedinom željom da žive u sjećanju i priči dok postoji selo. • Ostavite biografiju ovom poslodavcu »

  Napomena: ukoliko posedujete biografiju (registrovani ste) na našem sajtu, potrebno je da se ulogujete, a nakon toga i kliknete na ovaj link. Ukoliko nemate biografiju klikom na ovaj link i popunjavanjem polja biografije, kreirate biografiju na našem sajtu i istovremeno ostavljate biografiju ovoj firmi. Ostavljene biografije poslodavcima, kasnije, možete skloniti u vašem korisničkom profilu.
 • Svi oglasi firme oglasi firme: Hotel Kula Damjanova


  Aktivnih: 0

  Aktivni oglasi firme: Hotel Kula Damjanova