Ove GREŠKE ti otežavaju da DOBIJEŠ POSAO, evo kako da ih ISPRAVIŠ

CV je najvažnija stvar ako želiš da dobiješ posao, a vrlo često je prepun grešaka koje će ti to otežati.

Pravopis

Loš pravopis će pokazati da ti detalji nisu bitni. Pazi kako pišeš svoje ime, ime kompanije gde konkurišeš za posao kao i poziciju koja te interesuje. Jedna slovna greška može značiti propast. 

Previše je dugačak i detaljan

CV mora biti kratak i jasan. Detalje ćeš otkriti na samom razgovoru za posao. Niko nema vremena da čita redove teksta, već se osobe koje traže zaposlene fokusiraju na ključne reči i jasan CV.

Svaki posao zahteva poseban CV

Tvoj CV mora biti namenjen poslu za koji konkurišeš. Fokusiraj se na kompaniju u kojoj želiš posao i dobro se informiši o njoj i poslu koji želiš. Pokušaj da se predstaviš kao idealna osoba baš za taj posao. Za posao Beograd klikni na li nk.

Preteruješ sa hvaljenjem

Jedno je biti pun samopouzdanja, a potpuno druga stvar kada preteraš sa hvaljenjem. Pokušaj da budeš objektivan i predstaviš se u pravom svetlu.

Ne uspevaš da se prodaš

Kada pišeš CV moraš o njemu da razmišljaš kao o proizvodu koji želiš da prodaš. Misli na njegovu publiku i probaj da razumeš šta ona želi da vidi. Za posao Novi Sad  klikni na link.

Ne skrećeš pažnju na svoje uspehe

Moraš da skreneš pažnju na svoje ranije uspehe i dostignuća a ne samo da se fokusiraš na posao koji želiš.

Loše formatiraš tekst

Obrati pažnju na to kako će tekst izgledati. Da li će biti pregledan i koliki će biti pasusi. Budi pažljiv sa nabrajanjem i odabirom fonta. Ovo je jako važno jer je pregledan CV primer  lakši za čitanje. 

Ne obraćaš pažnju na uvod

Ovo je najbolja prilika da na samom početku skreneš pažnju na sebe i u prvom pasusu bi trebalo da ukratko naznačiš svoje veštine, dostignuća i tvoj značaj za posao koji te interesuje.

Ostali članci

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva