Kako se najbolje predstaviti na razgovoru za novi posao

Sredili ste svoju biografiju i došli na intervju za posao. Ali šta treba da radite kada se jednom nađete licem u lice sa budućim poslodavcem. Iskoristite ovih nekoliko saveta.

INTERVJU ZA POSAO 

1. Kontakt očima, osmeh, čvrst stisak ruke. Ovo je važno kako na samoj prijemnici u firmu, tako i u samoj kancelariji

2. Ako ste se prijavili za uslužnu delatnost, neka vam glas i brada idu na gore na kraju svake rečenice, tako da delujete kao da se slažete. Ako se radi o upravljačkoj poziciji, koristite stil glasa koji ima smirujući, skoro monoton ton, a neka vam brada malo ide na dole.

3 . Sedite uspravno i održavajte kontakt očima, ali ne sve vreme - nema potrebe da uplašite nekoga suviše intenzivnim pogledom. Takođe, je važno gde gledate: ostanite u “zoni profesionlanosti”, od korena nosa do vrha čela. Pogledajte kako treba da izgleda biografija CV 

4 . Kada čujete toliko poznato pitanje: “Ispričajte mi nešto o sebi”, budite spremni, i to spremni da kažete nešto dobro. Recite toj osobi šta je vama važno, na način koji će je naterati da tu priču zapamti i preneti drugim ljudima. Napravite na našem sajtu CV i potražite posao Beograd 

5 . Većina kandidata na kraju intervjua dobija pitanje: “Da li vi imate neko pitanje za nas?” Preporučuje se da pitate već u početku kako izgleda savršeni kandidat. Na taj način možete da prilagodite svoje odgovore u skladu sa tim. Pre nego što odete, pitajte da li poslodavac ima bilo kakve rezerve po pitanju razgovora.

Ostali članci

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima