Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


Ovo su najisplativiji poslovi budućnosti

PDF
Štampa
Ovo su najisplativiji poslovi budućnosti
Image courtesy of: imagerymajestic/ FreeDigitalPhotos.net

Prema pisanju 27/7 Wall St. ovo je deset najboljih poslovnih prilika budućnosti:

1. Aktuar - posao aktuara uključuje analizu podataka iz prošlosti, procenu postojećih rizika i razvoj modela za projekciju budućih događaja. U SAD-u će se otvoriti novih 18 hiljada radnih mesta za ovo zanimanje.

2. Staklar - ovo zanimanje postaje popularnije zbog sve većeg korištenja stakla u gradnji i njegove bolje energetske efikasnosti.

3. Statističar – oni koji izaberu ovo zanimanje radiće na svim poljima koja zahtevaju skupljanje, agregaciju i analizu velikih količina podataka. Zanimanje statističara postaje sve popularnije zbog sve većeg korištenja statističkih analiza u odlučivanju.

4. Deratizator – zbog rasta broja stanovnika raste i broj štetočina koje se pojavljuju u stambenim okruženjima. Najveći problem ovog zanimanja je gusti radni raspored koji uključuje rad vikendom i u večernjim satima.

5. Tumač i prevodilac – prednost ovog posla je da se može raditi od kuće. Ovde pogledajte poslove koji se nude u oblasti Obrazovanje i jezici. 

6. Optičar – ovaj posao namenjen je onima koji su spremni da se dugo školuju.

 7. Menadžer prirodnih nauka – bavi se nadgledanjem sprovođenja naučnih istraživanja. Kako bi se bavili ovim poslom poželjno je da ste bivši naučnik.

 8. Markentiški stručnjaci i analitičari za istraživanje tržišta – većina ovih poslova zahteva barem prvostepenu diplomu. Ovde pogledajte sve poslove iz oblasti marketinga koji se nude u Srbiji.

 9. Radnici na izolaciji – osim izolacijom radnici se bave i uklanjanjem azbesta i postavljaju novu izolaciju.

 10. Zdravstveni tehničari i tehničari za zaštitu okoline – obuhvataju istraživanja novih izvora zagađenja koji mogu ugroziti zdravlje.

Image courtesy of: imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Izvor teksta i autorska prava business.hr


Broj pregleda: 8385
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: 3Ovo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus