Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


SEZONCI SE SPREMAJU: Ima li posla na moru ovog leta?

PDF
Štampa

 

Kako se bliži letnja sezona, mnogi računaju na sezonske poslove u Crnoj Gori, a prijave su uveliko počele.

- Kada su u pitanju oglasi koji se odnose na zapošljavanje u Crnoj Gori na našem crnogorskom sajtu primetan je rast u odnosu na prošlu godinu sto je i uobičajeno za ovaj period godine, kažu nam iz sajta "Klikdoposla.me".

Najveći rast, negde i logično, beleži regija Budve i uglavnom je reč o poslovima koji su u turizmu i ugostiteljstvu.

 

Najveća je potražnja za konobarima, kuvarima i recepcionerima. Broj oglasa i u drugim oblastima raste, ali su oglasi u oblasti turizma najzastupljeniji, posebno početkom proleća, jer kreće polako pripremanje turističke sezone.

 

- Biografiju šaljem još od februara, oglase nalazim na sajtovima, mada je uvek najsigurnije da nekim ličnim kontaktom dođete do posla na primorju, kaže nam Darko iz Beograda, koji je prošlo leto proveo radeći u Budvi. Kafić u kom je radio je zatvoren ove sezone.

 

- Sve zavisi od uspešnosti sezone, od toga zavisi i koliko će imati posla u ponudi, i kako ćemo biti plaćeni, objašnjava nam.

 

Skoro svi poslovi na moru koji se nude, podrazumevaju plaćenu hranu i smeštaj, pa je lako uštedeti platu, što posebno koristi studentima koji preko leta zarade dobar deo školarine.

 

Split čeka konobare

Potražnja za sezoncima počela je i u Hrvatskoj.

 

U splitskoj filijali HZZ-a očekuju da će prošlogodišnji broj od 8.000 zaposlenih sezonaca ove godine biti uveliko nadmašen, prenose tamošnji mediji.

 

I ovde će se najviše zapošljavati konobari, a kao novitet prisutno je i interesovanje za maserima i maserkama na plaži koje preko HZZ uglavnom traže hoteli na Makarskoj rivijeri.

 

Izvor/ autor: srbijadanas.com


Broj pregleda: 541
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: 5Ovo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus