Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


PARADOKS: U Srbiji svi preklinju za posao, a evo šta se dešava na Sajmu zapošljavanja

PDF
Štampa
PARADOKS: U Srbiji svi preklinju za posao, a evo šta se dešava na Sajmu zapošljavanja
Image courtesy of: pixabay.com

 

Na ovogodišnjem “Top Jobu” koji je juče okupio iznenađujuće malo posetilaca, najviše je bilo poslodavaca koji su nudili plaćenu i neplaćenu praksu za studente završnih godina fakulteta.

Ukupno 22 kompanije učestvovalo je na ovom sajmu i to su “Adecco”, “Ball pakovanja”, “Wiener Stadische”, “Cooper Tires”, “Delhaze”, “Đak”, “Ernst & Young”, “Carlsberg”, “No-No Club”, “Sitel”, “FCA”, “Generali osiguranje”, “Groundlink”, “Trizma”, JP EMS, “Knjaz Miloš”, “Heineken”, “Raiffeisen”, “Zepter”, “Tigar Tyres” “PwC”, Frankfurt school of finance & menagment”.

 

Kad je ekipa “24 sata” pristigla na sajam, u hali je jedva bilo 40 posetilaca koji su pokušavali da se obaveste o poslovima koji se nude. Među poslodavcima bilo je najmanje onih koji su imali otvorena radna mesta, ali najviše onih koji su nudili praksu. Ali plaćenu.

 

Na štandu “Heinekena” saznali smo da se traže tri studenta završnih godina fakulteta ili tek diplomiranih za plaćenu praksu u marketingu i u lancu snabdevanja. Oni nude plaćenu praksu od godinu dana.

“Carlsberg” poziva mlade za učestvovanje u njihovom programu za lidere koji je takođe namenjen studentima završnih godina ekonomije i marketinga. Praksa je u ovom slučaju plaćena dve godine, ali se radi puno radno vreme.

 

- Uslovi su da student ima najmanje 8,5 srednju ocenu, da nema radno iskustvo duže od godinu dana i da govori engleski jezik – kažu na ovom štandu.

 

Interesantnu ponudu ima revizorsko konsultantska firma “EY” (bivša “Ernst & Young”). Oni traže 15 pripravnika u reviziji, ali nisu fokusirani samo na ekonomske nauke.

U obzir mogu doći osim ekonomista i mašinski, elektrotehnički i građevinski inženjeri. Mogu se javiti i studenti FON-a, Pravnog fakulteta i drugih. Aplicira se on-line, a prvenstvo imaju studenti kojima su ostala najviše tri ispita i koji nemaju radno iskustvo – kaže Tanja Knežević iz sektora za ljudske resurse “EY”.

 

“Delhaize” je predstavila svoj stalni otvoreni konkurs za radnike u maloprodaji, zatim za RMT program za mlade bez iskustva i za vozače dostavljače.

 

“Goundlink”, firma koja iznajmljuje luksuzna vozila širom sveta ima otvorena dva radna mesta i to za programera za mobilne aplikacije, a drugo je u komunikacijama sa korisnicima

NEKE OD FIRMI KOJE NUDE PLAĆENU PRAKSU
FIRMADUŽINA PRAKSEUSLOVI
“HEINEKEN”GODINU DANASTUDENTI ILI DIPLOMCI BEZ ISKUSTVA
“CARLSBERG”DVE GODINESTUDENTI, OCENA 8,5, BEZ ISKUSTVA
“KNJAZ MILOŠ”DVE GODINESTUDENTI MENADŽMENTA
“DELHAZE”DVA MESECASTUDENT BILO KOJIH FAKULTETA

Izvor/ autor članka: 24sata.rs


Broj pregleda: 1218
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: 5Ovo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus