Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


KAO SAN Napustio dobro plaćen posao koji je mrzeo, i sada ceo dan šeta

PDF
Štampa
KAO SAN Napustio dobro plaćen posao koji je mrzeo, i sada ceo dan šeta
Foto: screenshot/Vimeo

 
Pet godina nakon što je Met Hejn počeo da radi kao ekonomista u jednoj londonskoj kompaniji, shvatio je da taj posao nije za njega. Danas on radi kao šetač pasa i uživa u tom poslu više nego što je mogao da zamisli.
Dok je radio kao ekonomista, nije mu se dopadala količina posla, bez obzira na to što je bio dobro plaćen.
 
- Morate da se probudite pre svog šefa i da odete s posla posle njega, jer samo tako će da misli da radite više nego što zapravo radite. To je takmičenje u tome ko će duže sedeti za stolom i traćiti život. Ne bismo smeli da živimo tako – priča Met.
 
Danas Met radi kao šetač pasa u Norveškoj i srećniji je nego ikad pre.
 
„Portrait of a Dogwalker“ („Portret šetača psa“), kratki film koji je napravio Norvežanin Frederik Harper (21), prikazuje priču ovog Engleza koji je napustio dobro plaćeni posao i uputio se u Alpe. Tamo je upoznao Norvežanku i s njom došao u Oslo u kojem se zaljubio u prirodu i pse, pa odlučio da spoji te dve ljubavi.
 
U Oslu postoji samo nekoliko kompanija koje se bave šetanjem pasa, a one su ograničene samo na male parkove, što je veoma naporno za pse i one koji ih šetaju.
 
- Video sam priliku u tome. Poželeo sam da provodim pet dana nedeljno u prirodi. Da mi plaćaju da budem avanturista i da se družim sa psima – kaže Met.
 
On pse smesti u svoj kombi i odvozi ih u šumovite predele van grada.
 
Najlakše je stvoriti blokadu u glavi i smatrati da nešto nije moguće iz nekog razloga. To nije tačno. Jednostavno treba da se promenite – poručuje on.
 
Pogledajte film o njemu:

PORTRAIT OF A DOGWALKER from Fredrik Harper on Vimeo.

 
 
 
 
Izvor: blic.rs

Broj pregleda: 404
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: Još uvek nije ocenjenOvo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus