Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


LETNJI POSAO Italijani traže sezonske radnike sa Balkana, ali postoji jedna začkoljica...

PDF
Štampa
LETNJI POSAO Italijani traže sezonske radnike sa Balkana, ali postoji jedna začkoljica...
Image courtesy of: pixabay.com

Vlada Italije objavila je početkom maja poziv za prijavu 13.000 sezonskih radnika iz inostranstva za rad u toj zemlji u 2015. godini, a na listi 23 zemlje iz kojih zainteresovani mogu da se prijave su i državljani BiH, Srbije, Crne Gore. Međutim, zainteresovani kandidati ove godine moraće sami da se obaveste o uslovima, a za to je potrebno da imaju makar elementarno znanje italijanskog jezika.

Državljani Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore koji su zainteresovani da se jave na poziv vlade Italije za sezonske poslove u 2015. moraće sami da se obaveste o uslovima jer vlasti te zemlje nisu kontaktirale institucije ni agencije za posredovanje pri zapošljavanju u zemljama iz kojih zainteresovani mogu da se prijave.


Oglas za sezonske poslove objavljen je samo na italijanskom jeziku, na portalu Ministarstva unutrašnjih poslova Italije, gde zainteresovani treba da popune prijavu, što znači da moraju imati makar elementarno znanje italijanskog jezika.

Italijanske vlasti nisu povodom ovog poziva kontaktirale institucije, pišu "Nezavisne novine", upozoravajući da to znatno otežava informisanje o poslovima, procedure prijave, proveru radnih mesta i uslova rada.
 

Sezonske radnike u Italiji uglavnom traže za poljoprivredne poslove (berača voća i povrća), poslove u građevinarstvu, ređe u ugostiteljstvu

Image courtesy of: pixabay.com

Ostatak teksta pročitajte na sajtu blic.rs


Broj pregleda: 1704
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: Još uvek nije ocenjenOvo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus