Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


Kako da ostavite dobar prvi utisak u samo devet sekundi?

PDF
Štampa
Kako da ostavite dobar prvi utisak u samo devet sekundi?
Image courtesy of: imagerymajestic /FreeDigitalPhotos.net

 

Većini ljudi važno je kako drugi razmišljaju o njima. Ako vam je stalo da u određenim situacijama ostavite dobar utisak, evo kako da to postignete...

 

Prvi utisak izuzetno je važan – i u poslovnom i u privatnom životu. Istraživanja pokazuju da nas drugi procenjuju u samo devet sekundi i taj utisak osnova je za svako dalje razvijanje mišljenja o nama. Kako, dakle, ostaviti dobar prvi utisak za kratko vreme?

 

1.Dodajte vrednost prvom razgovoru. Postavite se kao osoba koja je voljna da pomogne drugima i dajte to do znanja odmah tokom prvog kontakta.

 

2.Pokušajte da shvatite kako vas svet doživljava. Ako niste preterano ljubazna i pričljiva osoba, nije problem. Najvažnije je da budete autentični. Nemojte glumiti nešto što niste jer se to lako oseti. Budite svoji i razgovarajte onako kako i inače razgovarate.

 

3.Postavljajte prava pitanja. Kada je reč o prvom utisku, vaša pitanja mnogo su važnija od odgovora. To znači da morate da slušate sagovornika kako biste postavili prava pitanja. Osoba će se odmah osetiti prijatnije u vašem društvu.

 

4.Razmislite o čemu osoba razmišlja i šta joj je trenutno glavna tema. To uvek možete donekle da predvidite pa se pripremite za to. Bićete dobar sagovornik, a to će zasigurno doprineti boljem prvom utisku o vama.

 

5.Uđite u upoznavanje sa srcem.Nikome nije jednostavno da uspostavi prvi kontakt – od prvog pogleda do prvog rukovanja. Uvek postoji strah da to neće proći dobro. Ali pobedite strah i uprkos njemu uđite u upoznavanje sa srcem. Nasmešite se, stisnite čvrsto ruku drugoj osobi i pokažite da ste dobar čovek.

Izvor/ autorska prava: tportal.hr

Foto - Image courtesy of: imagerymajestic /FreeDigitalPhotos.net 


Broj pregleda: 214
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: Još uvek nije ocenjenOvo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus