Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


Štrajkujem glađu zbog maminih i tatinih sinova

PDF
Štampa
Štrajkujem glađu zbog maminih i tatinih sinova
foto: screenshot/24sata

Đura Nedić (21) danas je počeo da štrajkuje glađu ispred bolnice u Pančevu. Povod štrajka je nemogućnost pronalaska zaposlenja, i teška finansijska situacija u kojoj se nalazi.

Ja sam jedini u porodici sposoban da radim, ali ne mogu da pronađem posao. Majka mi je psihijatrijski bolesnik i otac mi je bolestan, a brat ide u srednju školu. Živimo od 3.000 dinara socijalne pomoći i to je sve - sa suzama u očima priča Nedić za "24 sata".

Kada ga je naša ekipa zatekla ispred bolnice, sedeo je na pljusku sa polomljenim kišobranom, mokrim nogama i suzama u očima.

Ovaj mladić je završio srednju medicinsku školu sa odličnim prosekom, a zatim upisao fakultet koji je morao da napusti zbog teške situacije u kojoj se nalazi.

- Preplakao sam čitav mesec kada sam saznao da su mi roditelji radno nesposobni. Sve se svalilo na moja leđa, moj san je pao u vodu i sve što mi je preostalo je da pronađem izlaz iz tunela - objašnjava ovaj mladić.

On tvrdi da je poslao biografiju na više od 40 adresa ali pozitivan odgovor, nažalost, nije dobio. Neko vreme je radio na građevini fizičke poslove, ali ni tu mu se nije posrećilo.

- Radio sam po 12 sati dnevno za 10.000 dinara mesečno teške fizičke poslove. Sa tim novcem ne mogu da prehranim porodicu. Užasno se osećam kada vidim da ljudi iz moje škole sa mnogo lošijim prosekom dobijaju posao, a ja kad tražim, kažu da nema mesta - priča ovaj Pančevac.

 Ostatak teksta pročitajte na sajtu 24SATA.RS


Broj pregleda: 901
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: 5Ovo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus