OGLAS

Pre nego što legnete u krevet mislite o ovome

Ništa ne vraća energiju kao dobar, kvalitetan san.U vremenu u kom su svi bombardovani informacijama, lepo je uvući se u krevet i zaboraviti na sve. Ali šta raditi kada mozak odbija da se isključi? Kako se izboriti sa mislima koje naviru?

Pre nego što legnete u krevet pokušajte da se usredsredite na sledeće misli:

 

Mislite o stvarima na kojima ste zahvalni

Možda bi još bolje bilo da to i zapišete. Razmišljanje o onome na čemu ste zahvalni će poboljšati vaš san, pojačati osećaj sreće i ojačati vaš imuni sistem.

 

Zamislite uspešan sutrašnji dan

Svi imaju snove o uspešnoj karijeri. Razmišljanje o ostvarenju ovih ciljeva pomoći će da bolje spavate. Neki od najuspešnijih poslovnih ljudi u svetu, pre odlaska u krevet, zamišljaju pozitivan ishod rezultata koje očekuju sledećeg dana, što im pomaže da u toku tog dana donose mnogo realističnije odluke, navodi Business Insider.

 

Zaokupite svoje misli nečim opuštajućim

Brojenje ovaca vam neće pomoći, već se usresredite na nešto opuštajuće, na primer, ponavljajte pozitivnu mantru ili zamislite lepu sliku prirode. Ovaj postupak ima dve prednosti, on ne zahteva previše od vašeg mozga, a i poslednja misao pre padanja u san biće opuštajuća.

 

Ovo su tri stvari na koje biste trebalo da zaboravite pre odlaska na spavanje:

 

Ne razmišljajte o svojim mejlovima

Odnosno ne razmišljajte ni o čemu što ima veze sa vašim telefonom i računarom, već ih ugasite i odložite. Studije su pokazale da gledanje u svetlost ekrana može rezultirati lošim snom.

Izbegavajte proživljavanje svađe koju ste imali u toku dana

Nikada ne bi trebalo ići u krevet besan, istraživanja to potvrđuju. Naučnici sa Massachusetts Amherst univerziteta su otkrili da san, ne samo da očuva negativnu emociju, nego je i pojačava. Drugim rečima, proživljavanje svađe koju ste imali sa svojom partnerom, a zatim odlazak u krevet, neće pomoći da ’ohladite glavu’, stoga se pobrinite da razrešite konflikt pre odlaska na spavanje.

 

Ne opsedajte se  obavezama koje niste obavili

Ukoliko ste završili dan a da niste obavili sve što ste planirali, ne očajavajte. Predsednica i urednica HuffPosta, Arianna Huffington kaže da je ponekad najbolji način da završite započeto tako što ćete od toga odustati: „Svaki projekat koji započnete iz vas crpi energiju...Često se zbog njih odričemo stvari u kojima uživamo, kao što su dobar san i vreme sa porodicom.“

Izvor: BIZLife, HuffingtonPost

Image courtesy of: Place Your Company Ad Here by stockimages / FreeDigitalPhotos.net


Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva