OGLAS

Kako preživeti povratak na posao?

Šum mora, talasi, prženje i izležavanje na suncu, miris lavande i ispijanje koktela već je iza vas, drugim rečima, godišnjem odmoru je došao kraj. Kako sada podneti realnost, kako se vratiti na posao?

1. Cifra od preko 700.000 nezaposlenih neka vam bude misao vodilja. Ako ste bili na godišnjem, znači da ste ga sebi mogli priuštiti, što znači da imate posao. O, pa vi ste pravi srećnik!

2. Povratak na posao nikako ne planirajte za prvi dan u nedelji. Ako ste u mogućnosti, neka to bude sreda, četvrtak. Brže će vam proleteti radna nedelja, pa tako i doći vikend. Dva ili tri dana - dovoljno za zagrevanje, a onda u nove radne pobede.

3. Nikako nemojte iskoristiti sve dane godišnjeg odmora. Sačuvajte nekoliko koje ćete spojiti s vikendima i praznicima.

4. Na životu vas može održati i planiranje kraćeg godišnjeg odmora početkom septembra. Bilo da je reč o spajanju s vikendom ili nečeg konkretnijeg, to će vam itekako pomoći da i nakon povratka na posao maštate o još jednom zasluženom odmoru.

5. Nakon povratka s mora ostanite još barem jedan dan kod kuće. Raspremanje, pospremanje i sve one čari kada otvorite kofer manje će vas izluđivati ukoliko za njih imate vremena. U suprotnom, sve će vas to čekati kada se vratite s posla, premoreni.

6. Ne razmišljajte previše o novim idejama i projektima, sve dok ne sednete u kancelariju. Ne zaboravite da ste na godišnjem. Opustite se!

7. Na putu do posla nemojte imati izraz lica kao da vas vode na streljanje jer je godišnji iza vas.

8. Prvog radnog dana odmah organizujte druženje s kolegama nakon posla kako biste saznali nove tračeve. Zabava zagarantovana! Ne zaboravite u mobilnom telefonu da spremite fotografije koje ste provukli kroz najbolji filter kako biste ponosno mogli pokazati savršenu figuru.

 Izvor i autorska prava: tportal.com

Image courtesy of: Pixomar /FreeDigitalPhotos.net

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva