OGLAS

Rasturite na razgovoru za posao: Tri detalja za uspeh

Veliki broj ljudi traži posao,  ali ako niste od onih koji mogu da se oslone na pomoć prijatelja i protekciju, čekaju vas određeni zahtevi i procedure: odlazak na internet, sastavljanje CV-a i prijavljivanje na konkurs. Ako ste poslodavca uspeli da pridobijete dobro osmišljinom biografijom, došli ste do sledećeg nivoa – razgovor licem u lice.

Pošto nećete dobiti drugu šansu za prvi utisak pročitajte tri važna saveta svetskih biznis stručnjaka  o detaljima na koje morate da vodite računa tokom intervjua za posao.

1. BUDITE FOKUSIRANI

Pokažite da ste fokusirani tako što ćete istražiti ključne podatke o kompaniji ili firmi u kojoj želite da se zaposlite. I najmanje neznanje o delatnostima firme je nedopustivo u svetu moderne tehnologije. Na razgovor dođite jasno fokusirani na oblasti u kojima želite da radite, i pokažite strast i zainteresovanost za poziciju za koju aplicirate.

2. BUDITE STABILNI I POUZDANI

Poslodavci cene mentalno, emocionalno i fizički stabilne osobe. Postoji mnogo kandidata za posao koji su kvalifikovani za određeno radno mesto, ali njihov očaj u nesigurnost izbijaju u prvi plan. Loš primer su i oni koji toliko mrze svoj prethodni posao ili bivšeg šefa da imaju potrebu da samo o tome pričaju. Ni jedan poslodavac ne želi da čuje da pričate loše o prethodnom šefu, jer bi i sam mogao da se nađe u toj poziciji. Zato držite jezik za zubima!

3. BUDITE PROFITABILNI

Profitabilnost znači opstanak i rast, tako da vaša sposobnost da predložite načine na koje bi kompanija mogla da ostavari dodatni profit je nešto što će vas sigurno izdvojiti iz mase. Da bi to uradili prvo morate da razumete kako kompanija pravi novac i kako bi vaša uloga u kompaniji mogla da se dobro iskoristi.

Izvor: zena.blic.rs

Image courtesy of: ambro /FreeDigitalPhotos.net 

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima