OGLAS

Džob fer: Evo zašto bi vaš "mozak" trebalo da zauvek ostane u Srbiji

Studenti i diplomci tehničko-tehnoloških fakulteta imaju idealnu priliku da pronađu posao ili da dobiju praksu u nekoj od najboljih kompanija u zemlji, jer danas počinje Sajam poslova (Džob fer) 2014. Sajam traje i sutra u zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu.

POSAO - I ove godine na sajmu “Džob fer: Kreiraj svoju budućnost”, koji organizuju studenti volonteri, posetiocima će biti predstavljene ponude za zaposlenje i razvoj karijere.

- Cilj projekta je smanjenje nezaposlenosti mladih i sprečavanje “odliva mozgova” u inostranstvo, što je u oblasti tehničkih nauka jako izraženo. Prvi put ove godine imamo tribinu “Open Space tehnology” na kojoj će studenti zajedno sa stručnjacima rešavati najveće tehnološke probleme u zemlji - objasnio je Jovan Praštalo, koordinator Džob fera.

Studenti će tokom dva dana na jednom mestu moći da se upoznaju sa velikim brojem kopanija iz svoje struke, da o praksama i poslovima koji su u ponudi saznaju direktno od zaposlenih u tim kompanijama, ali i da iskustva razmene sa studentima koji su upravo preko ovog sajma dobili zaposlenje i grade uspešne karijere.

- Sajam studentima nudi i priliku da besplatno prisustvuju radionicama i predavanjima o tome koja znanja i veštine su im potrebne da bi se bolje zaposlili i izdvojili od drugih kandidata. A što je najvažnije, na sajmu će se održati i razgovori za posao sa studentima koji su prošli u uži izbor kompanija - objasnio je Praštalo.

On dodaje da se za poslove koje nudi sedam kompanija prijavilo preko 400 studenata, ali da na razgovor za posao ide po 10 najboljih za svaku kompaniju. I ove godine na sajmu će se predstaviti veliki broj kompanija, kao što su Erikson, Vip, Mocart, Telesajn, Zuhlke, Orion, Aseko, Majkrosoft i 30 drugih velikih kompanija.

Nacionalna služba za zapošljavanje danas će održati predavanje i studentima objasniti kako da napišu kvalitetan CV koji će ih izdvojiti od ostalih kandidata. Predavanje će u utorak održati i Centar za razvoj karijere.

Otvaranje prvog biznis inkubatora

ZVEZDARA - Majkl Kirbi, ambasador SAD u Srbiji, i Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, u utorak će otvoriti prvi biznis inkubator za informaciono-komunikacijske tehnologije u Srbiji. Ovaj inkubator koji se nalazi u u naučno-tehnološkom parku “Zvezdara”, stvoren je sa ciljem podsticanja tehnološkog preduzetništva među mladima i on je najveća start-ap investicija u našoj zemlji.

Foto: Image courtesy of: adamr /FreeDigitalPhotos.net 

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima