OGLAS

KAO SAN Napustio dobro plaćen posao koji je mrzeo, i sada ceo dan šeta

 

Pet godina nakon što je Met Hejn počeo da radi kao ekonomista u jednoj londonskoj kompaniji, shvatio je da taj posao nije za njega. Danas on radi kao šetač pasa i uživa u tom poslu više nego što je mogao da zamisli.

Dok je radio kao ekonomista, nije mu se dopadala količina posla, bez obzira na to što je bio dobro plaćen.

 

- Morate da se probudite pre svog šefa i da odete s posla posle njega, jer samo tako će da misli da radite više nego što zapravo radite. To je takmičenje u tome ko će duže sedeti za stolom i traćiti život. Ne bismo smeli da živimo tako – priča Met.

 

Danas Met radi kao šetač pasa u Norveškoj i srećniji je nego ikad pre.

 

„Portrait of a Dogwalker“ („Portret šetača psa“), kratki film koji je napravio Norvežanin Frederik Harper (21), prikazuje priču ovog Engleza koji je napustio dobro plaćeni posao i uputio se u Alpe. Tamo je upoznao Norvežanku i s njom došao u Oslo u kojem se zaljubio u prirodu i pse, pa odlučio da spoji te dve ljubavi.

 

U Oslu postoji samo nekoliko kompanija koje se bave šetanjem pasa, a one su ograničene samo na male parkove, što je veoma naporno za pse i one koji ih šetaju.

 

- Video sam priliku u tome. Poželeo sam da provodim pet dana nedeljno u prirodi. Da mi plaćaju da budem avanturista i da se družim sa psima – kaže Met.

 

On pse smesti u svoj kombi i odvozi ih u šumovite predele van grada.

 

Najlakše je stvoriti blokadu u glavi i smatrati da nešto nije moguće iz nekog razloga. To nije tačno. Jednostavno treba da se promenite – poručuje on.

 

Pogledajte film o njemu:


 

PORTRAIT OF A DOGWALKER from Fredrik Harper on Vimeo.

 

 

 

 

Izvor: blic.rs

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima