OGLAS

Evo koje profesije Nacionalna služba u Srbiji najlakše zaposli

 

U Srbiji je trenutno 766.500 nezaposlenih, što je za tri odsto manje nego u istom periodu prošle godine, dok je najviše novozaposlenih mlađe od 30 godina, izjavio je danas direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović. On je istakao da se u većem broju zapošljavaju lica sa srednjom stručnom spremom.

Martinović je, gostujući na RTS, rekao da je za prvi kvartal ove godine karakteristično povećanje zapošljavanja mladih do 30 godina, a u ovom periodu u odnosu na ukupan broj zaposlenih, 39 odsto čine mladi.

 

On je istakao da su za Nacionalnu službu za zapošljavanje prioritet mladi ljudi do 30 godina i osobe starije od 50 godina, ali i Romi i druge kategorije.

Prema njegovim rečima najviše se zapošljavalo u prerađivačkoj industriji, trgovini na malo i veliku kao i u sektoru usluga, dok do radnog mesta najlakše dolaze inženjeri informacionih tehnologija, elektrotehničari, farmaceuti.

 

On je takođe istakao da se i oni sa srednjom stručnom spremom, kao i krojači, tesari, kuvari se zapošljavaju u većem broju.

 

Martinović je podsetio da je stopa nezaposlenosti u 2014. godini bila 16,7 odsto, prema procenama MMF-a stopa nezaposlenosti sa kojom će Srbija završiti ovu godinu projektovana je na 20,7 odsto ali se očekuju pozitivni trendovi.

 

Ostatak teksta pročitajte na blic.rs

 

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima