OGLAS

POSAO IZ SNOVA: Ona putuje svetom i od toga zarađuje dobre pare

Bruk Savard iz Tasmanije kupila je kartu u jednom pravcu za London čim je završila fakultet, i od tada se nije vraćala. Ova avanturstkinja bez prestanka putuje svetom od januara prošle godine, i uspela je da od toga da napravi uspešnu karijeru.

Za godinu dana ova "tasmanijska đavolica" bila je na šest kontinenata i posetila preko 50 zemalja, i to sve gotovo potpuno sama. Zahvaljujući sjajnim slikama sa putovanja privukla je veliki broj fanova na Instagramu i Fejsbuku, a tako je skrenula pažnju i na svoj blog na kom piše o putu oko sveta, worldofwanderlust.com.
Iako je u početku svako putovanje detaljno planirala, sada je odlučila da putuje bez iokakvog plana.

- Prošle godine sam sve planirala četiri meseca unapred. Uvek sam znala šta ću raditi svakog dana mesecima unapred. Ove godine sam odlučila da neću da imam nikakve planove. Zaista je uzbudljivo kada ne znate šta ćete raditi sledeće nedelje. Pre neko veče sam legla u krevet ne znajući gde ću biti sutrada - priča ova avanturistkinja.

Pre nego što je krenula na ovaj put, ona je skupila dosta novca. Ali onda je shvatila da taj novac neće dugo trajati ako ne počne nešto da zarađuje usput. Iako samo polovinu putovanja plaća sama, dok joj drugu polovinu plaćaju razne agencije i hoteli kako bi ih reklamirala, za to je ipak potreban veliki novac.

- U maju prošle godine sam shvatila da neću moći da nastavim sa putovanjem ako ne počne da zarađujem. Zato sam počela da izučavanm druge blogove i da gledam kako oni zarađuju novac - priseća se Bruk.

Međutim, ovaj posao ima i svoju lošu stranu. Zbog toga što stalno putuje i faktički nema dom, ona većinu večeri provodi sama u svojoj hotelskoj sobi. Dugo nije mogla da nađe ni dečka, ali se to nedavno promenilo kada je upoznala simpatičnog dečka iz susedne sobe. Oni sada održavaju vezu na daljinu, a Bruk se nada da će na kraju sve ispasti dobro.

Iako za sada ne planira da se skrasi, kaže da je to definitivno plan.

- Želim da imam dom, ali još uvek ne znam gde tačno. Možda bi Njujork ili Pariz bili dovoljno zabavni da me drže zainteresovanom neko vreme - zaključuje devojka sa najboljim poslom na svetu.

Izvor: 24sata.rs

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima