OGLAS

POSLOVI IZ SNOVA Verovali ili ne, ova zanimanja zaista postoje

Kada biste mogli da se bavite baš bilo čim što poželite, šta bi to bilo? Iako možda volite svoj trenutni posao, da li znate da bi vam neke kompanije platile da isprobavate pivo ili čokoladu za njih ili čak da se spuštate niz tobogan? Ovi poslovi zvuče potpuno neverovatno, ali zaista postoje.

LEGO PROFESOR

 

Na Univerzitetu Kembridž otvaraju novo radno mesto i to za takozvanog Lego profesora. Iako još uvek nije sigurno šta taj posao podrazumeva, ovo radno mesto finansiraće "Lego" fondacija i predavanja će biti fokusirana na igranje prilikom učenja, razvijanje i obrazovanje.

 

TESTER TOBOGANA

 

Pre dve godine, jedna kompanija iz Velike Britanije tražila je osobu koja bi testirala njihove tobogane na lokalitetima širom sveta. Od kandidata su tražili da imaju jake govorne i pisane veštine, iskustvo u društvenim mrežama, spremnost da često putuju i mogućnost fleksibilnog radnog vremena. Srećni dobitnik ovog radnog mesta šest meseci je putovao po Evropi, Egiptu, Tunisu i Tajlandu i isprobavao tobogane, a sve to za platu od 40.000 dolara.

 

ČUVAR PRIVATNIH OSTRVA

 

Mnogi bogataši poseduju svoja privatna ostrva, ali nemaju kada da na njima provode vreme. Da bi neko vodio računa o njihovom imanju, mnogi vlasnici privatnih ostrva unajmljuju ljude koji bi vodili računa o svemu dok oni nisu tu. Naravno, osim što mogu i sami da uživaju u tropskom raju, ovakvi kućepazitelji moraju da čiste, popravljaju i vode računa o tome da sve bude spremno i na svom mestu kada vlasnik odluči da dođe na odmor. Oni koji su probali ovaj posao tvrde da najveći problem može da predstavlja izolovanost i usamljenost.

 

GURU ZA UKUSE SLADOLEDA

 

Ako ste pravi fanatik za sladolede i volite da ih sami spremate, guru za ukuse sladoleda je pravo zanimanje za vas. Proizvođač sladoleda "Ben & Jerry’s" zapošljava ljude kojima bi posao bio da dan i noć isprobavaju sladolede, potom mešaju ukuse, seckaju, mute sve dok ne dođu do idealnog ukusa. Opcije su beskonačne, od sladoleda sa ukusom čipsa do onog sa ukusom piva. Sve je dozvoljeno dok vas služi mašta.

DEGUSTATOR ČOKOLADE

 

Iako bi pravi čokoholičari istog trena prihvatili ovaj posao, Orijeta Đanjorio, profesionalni degustator čokolade, tvrdi da to nije jedini deo ovog posla. Prvo je potrebno pomirisati čokoladu i utvrditi aromu. Potom se čokolada lomi i osluškuje njena hrskavost. Zatim, Orijeta stavlja kockicu u usta i pusti je da se otopi i tako proverava teksturu. Ipak, nekada je ovaj posao neprijatan, jer čokolada može da bude gorka ili zagorela, pa je zato uopšte ne guta, nego je ispljune posle par sekundi.

 

PROFESIONALNI SPAVAČ

 

Svakome ko voli da spava ovaj posao bi zvučao kao san, i to bukvalno. Jedan student je tako radio za proizvođače kreveta "Simon Horn" i isprobavao kako se na njima spava u različitim uslovima, pod različitim svetlom, temperaturom, uticajem kofeina i alkohola itd. Za ovaj posao, gde je radio od 10 do 6, dobijao je oko 2000 dolara mesečno.

Image courtesy of: pixabay.com

Ostatak teksta pročitajte na sajtu blic.rs

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima