OGLAS

Poslodavac o kom bruji planeta

 

Nevzat Aydin, suosnivač i glavni direktor turske kompanije za dostavu hrane Yemeksepeti, odlučio je da dobit od prodaje firme podeli sa svojim radnicima. Radi se o 27 miliona dolara, od ukupno 589 miliona za koliko je Aydin svoju firmu prodao nemačkoj kompaniji Delivery Hero.

Šef je svoj potez objasnio vrlo jednostavno i radnici zaslužuju deo kolača. "Moja kompanija, koja je osnovana pre 15 godina, nije uspeh ostvarila preko noći. Svi oni su u tome učestvovali, svojim veštinama i napornim radom", rekao je Aydin za CNN.

Dobit ostvarenu prodajom šef deli sa 114 radnika, čije plate inače iznose od 1.000 do 2.000 dolara, a svaki od njih dobiće u proseku oko 237.000 dolara.

Koliko će tačno svakome od njih leći na račun, šef će, kako je najavio, odrediti na osnovu staža, pojedinačnog doprinosa kompaniji te potencijala koji svaki od radnika donosi budućnosti kompanije.

"Znao sam da šef planira da nas nagradi, ali nisam imao ni približnu predstavu o kakvom se iznosu radi. Kad nam je saopštio svoju odluku, bio je to vrlo emotivan trenutak za nas."

Ovaj iznos mnogima će od nas uveliko promeniti život, rekao je Nedim Nahmias, jedan od zaposlenih koji je svoju karijeru u kompaniji Yemeksepeti započeo pre 10 godina kao operater u pozivnom centru.

Kompanija Yemeksepeti jedan je od najuspešnijih turskih brendova, a posluje i u drugim zemljama, između ostalih i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Libanonu, Jordanu.

Šef o kojem trenutno svi pričaju svoju je odluku najpre objavio u turskim novinama Hurriet, gde je takođe izjavio i to da ostaje na čelu kompanije, kao i da ulazi u upravni odbor firme Delivery Hero.

"Verujem u timski rad i čvrsto sam uveren da uspeh ima puno bolji ukus kada se deli s onima s kojima ste ga ostvarili", rekao je Aydin.

Izvor: index.hr

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima