OGLAS

ZABORAVITE ODLAZAK NA POSAO! - Evo kako da zaradite od kuće!

 

Trend u svetu koji traje već godinama je da se klasičnom poslu od 9 do 5, u kancelariji, javljaju alternative. Sve popularniji postaju poslovi koje možete da obavljate od kuće.

Predstavljamo vam listu nekih od poslova za koje možete kancelariju zameniti sobom.

 

Programeri

 

Više puta smo pisali o dobrim stranam ovog posla - kako o velikoj potražnji, tako i o mogućnosti da kroz višemesečni kurs ovladate ovom pozicijom. Ipak, još jedna prednost je što se ovim možete baviti iz svog doma, a sve što vam treba je dobar računar i internet konekcija.

 

Moto u IT firmama je da posao mora biti obavljen, a u kom okruženju i satnici je manje bitno. Ovako iz stana u Beogradu, Nišu ili Subotici malo možete postati zaposlen i u stranoj firmi čije predstavništvo uopšte ne mora da bude u našoj zemlji.

U Srbiji programeri zarađuju u proseku oko 100.000 dinara, dok je plata u inostranstvu daleko veća.

 

Prevodioci

 

Znanje engleskog danas je nužno u gotovo svakom poslu, dok je znanje bilo kod drugog jezika velika prednost. Stoga vam to može doneti dobru zaradu, ali i dodatnu, ukoliko ste negde zaposleni. Ipak, početni ili srednji nivoi poznavanja jezika nisu prihvatljivi, jer se traži odlično poznavanje gramatike i pojmova.

 

Prevode se stručni tekstovi, ali vrlo često i celi sajtovi. Zarada zavisi od učinka i broja prevedenih stranica, dok se u projektima (npr. prevođenje sajta) dogovara fiksna brojka.

 

Kopirajteri

 

Pisanje tekstova za neki sajt mesečno može da donese i do 300 evra. Zarada svakako zavisi i od broja tekstova, ali i sajtova za koje radite. Traži se kreativnost, pismenost, istraživački duh, ali i nezaobilazno - tehnička (kompjuterska) pismenost. Prednost kod ovakve vrste posla je što talent za pisanje može da zameni diplomu.

Privatni časovi

 

Iako postoji uverenje da privatne časove drže samo inženjeri ili profesori, ako suvereno vladate nekom oblašću znanja ili veštinom, možete pokušati da steknete svoje učenike. Cena časa se kreće od 500 dinara pa naviše. Jedino u šta morate biti sigurni je da ste dovoljno kompetentni da držite časove.

 

Jedini problem je što su gradovi izlepljeni sličnim oglasima, ali je prednost što, ako dobro obavite svoj posao, preporuke donose nove đake.

Računovođa

 

Poslove računovodstva u potpunosti možete uspešno obavljati od kuće. Koliko god izgledao kao tipičan kancelarijski posao, niko ne brani da kancelariju instalirate u svom domu. Sve što vam je potrebno za to je sertifikat, kompjuter, ali i ključno – klijenti.

 

Koliko ćete zaraditi zavisi od broja klijenata. Cene se u glavnom gradu kreću oko 100 evra mesečno po firmi, dok je u unutrašnjosti plata za ovaj posao znatno manja.

 

Alternative

Ukoliko vam se ovi poslovi čine zahtevnim i odgovornim, popunjavanjem baza klijenata za razne firme, slanjem reklaminih mejlova,  popunjavanjem upitnika i anketa, možete zaraditi i do 200 evra mesečno.

Image courtesy of: pixabay.com

 

Izvor: srbijadanas.com

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima