OGLAS

Može li Fejsbuk da pomogne vašoj karijeri

 

„Social networking“ ili u prevodu komuniciranje preko društvenih mreža verovatno nije stvar o kojoj razmišljate kada tražite novi posao, međutim stvari su se promenile. Društvene mreže najčešće se opisuju kao noviji fenomen koji vam pomaže da se povežete sa prijateljima ili da upoznate nove osobe. One bi trebale da nam omoguće efikasnije komuniciranje. Baš zbog toga one mogu da nam pomognu da stupimo u kontakt sa osobama sa kojima inače u stvarnom životu ne bismo imali priliku, one mogu dopuniti tradicionalnu potragu za poslom putem slanja biografija i konkurisanja na oglase.

 

Zahvaljujući uspehu web sajtova poput Faceboooka i MySpacea ljudima je omogućeno jednostavnije širenje svojih misli, ideja i fotografija, a sve to ima svoju profesionalnu vrednost. Društvene mreže mogu unaprediti vaš poslovni ugled i povećati vaše šanse za razmatranje kod traženja novih talenata u nekom preduzeću.

 

Prednost kreiranja profila je u tome što ih vrlo brzo možete osvežavati novim stvarima, pa ćete ga na vrlo jednostavan način dopuniti npr. novom prezentacijom koju ste održali na nekoj konferenciji. Društvene mreže omogućuju nebrojeno mnogo načina na koje možete promovisati svoje talente.

 

Ako online kreirate grupu ili se uključite u postojeću, možete proširiti svoja profesionalna znanja i poznanstva međusobnom interakcijom unutar grupe.

 

Kako koristimo, distribuiramo i kombinujemo profesionalne informacije zavisi jedino od vas. Svaka društvena mreža omogućava visoku kontrolu otvorenosti i dostupnosti podataka, što znači da na mrežama možemo „ispeglati“ svoje biografije i dozvoliti drugima da nas vide isključivo onakvima kakvima bismo hteli.

 

Ipak, nije svaki profil verodostojan. Zbog toga morate da navedete neke podatke kojima ćete potvrditi kredibilnost, poput poslovnog mejla, punog imena preduzeća ili sl.

 

Stoga se informišite, pretražite internet i nemojte  propustiti da iskoristite društvene mreže kako biste upoznali svoje kolege ili promovisali svoje poslovne kontakte. Činjenica da volite istog pevača, imate zajedničku posebnu pesmu iz osamdesete, putujete na ista mesta, može dosta doprineti vašem poslovnom napretku.

Izvor: covermagazin.com

Foto - Image courtesy of: Goldy /FreeDigitalPhotos.net 

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima