OGLAS

Nažalost: Evo šta da radite u slučaju smanjene plate

Radite u javnom sektoru i živite od plate, koja će vam od novembra biti snižena u proseku za 5.000 dinara. Već ste sebi zakinuli sve što možete.

Prestali ste da pušite, na posao idete autobusom, letovanje ste preskočili, ali jedva spajate kraj s krajem. Svesni ste da je vreme za dodatni posao, ali koji? Redovan posao oduzima vam pola dana, a porodica zahteva drugu polovinu. Evo naših predloga.

 

Unovčite zanatske veštine

Ukoliko znate da šišate, šminkate, masirate, pravite nakit i spremate torte i kolače kao profesionalac, iskoristite te veštine kako biste zaradili. Ukoliko se dobro izreklamirate kod prijatelja i poznanika, na ovaj način možete relativno lako da dođete do dodatnog novca. Tako za svako šišanje možete da dobijete bar 300 dinara, za šminkanje 1.000, sređivanje obrva 200, za manikir 600, za masažu oko 800 dinara.

Privremeni poslovi

Šetanje kućnih ljubimaca, čuvanje dece i držanje časova osnovcima mogu da donesu najmanje 100 evra mesečno. Mlađi ljudi vikende mogu da iskoriste za puštanje muzike u kafićima i klubovima i da zarade 50 evra za veče. Oni koji znaju da prave sajtove mogu da zarade oko 100 evra, dok će oni koji ih održavaju mesečno biti bogatiji za 20 do 40 evra.

Održavajte kućne prodajne prezentacije

Posuđe, šminka, kozmetika, odeća i obuća sve se češće prodaju u kućnoj atmosferi. Postanite domaćin ovih prezentacija, pozovite nekoliko prijatelja i poznanika i po svakom prodatom primerku zaradite procenat i nagradu organizatora. Ovaj način prodaje sve je popularniji, a s popularnošću raste i broj firmi kojima su potrebni članovi prodavci. Što je najvažnije, ovaj posao ne zahteva mnogo vremena.

Izdajte sobu, garažu ili parking mesto

Svi koji u stanu ili kući imaju prostoriju viška, tu praznu sobu mogu da pretvore u zaradu. Izdavanjem sobe studentu ili učeniku moguće je zaraditi do 100 evra. Takođe, sa sve većim brojem automobila na ulicama i sve manje mesta za parkiranje na ceni je i iznajmljivanje garaža i parking mesta, za koje su vozači spremni da odvoje i 100 evra.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima