OGLAS

Posao se najčešće nalazi na društvenim mrežama! Evo kako da poboljšate svoj profil da biste se zaposlili

U današnje vreme, završiti fakultet bez da ste već započeli negde da radite, je pravi rizik. Prvo što diplomci rade kada završe sa školovanjem je prave svoju biografiju. Međutim poslodavce danas zanima i da li se podaci koje ostavljate na internetu poklapaju sa onima u vašem CV-ju.

Istraživanja su pokazala, da je čak 78 odsto poslodavaca savršenog radnika pronašlo preko društvenih mreža.

 

U današnje doba CV, preporuka i motivaciono pismo su obavezni kada se prijavljujete za novi posao, ali ako kandidat ne prođe proveru na društvenim mrežama on neće ni biti pozvan na razgovor za posao.

 

Poslodavcu svoje potencijalne zaposlene sada proveravaju na Linkedin-u (čak 92 odsto njih), na Fejsbuku (24 odsto) i Tviteru (14 odsto).

 

Linedin, najveća profesionalna društvena mreža, sa preko 300 miliona članova, je prvi sajt koji poslodavci provere kada razmatraju novog kandidata. Na ovom sajtu proveravaju njegovo profesionalno iskustvo, koliko dugo je radio i određene veštine koje poseduju.

 

A na Fejsbuku, Tviteru i Gugl Plusu poslodavci proveravaju da li je kandidat dobar kadar što se tiče ljudskih osobina, a to gledaju kroz postove, video snimke, muziku i lajkove.

 

Fejsbuk - Uvek obratite pažnju da vaš profil na Fejsbuku izgleda reprezentativno i najstrožem profesionalnom regruteru. Pazite koje fotografije, video snimke i postove delite. Na fejsbuku poslodavci provravaju vaš karakter.

 

Tviter - Koristite Tviter da pratite vesti i teme, pitate i dobijete odgovore, pišete o svom poslu i najvažnije upoznajete ljude. Obratite pažnju da pratite ljude i organizacije koji su u vašoj interesnoj sveri, tako će poslodavac znati da uvek pokušavate da budete u toku sa važnim vestima i informacijama.

 

O sebi - Ovaj odeljak na društvenim mrežama koristite da napravite malu digitalnu poslovnu kartu. Kratka biografija, slika i linkovi do svih vaših profila na društvenim mrežama. U ovom odeljku skrenite pažnju da ste jedinstveni i gradite mrežu ljudi koje smatrate zanimljivim.

 

Linkedin - Nemojte da vas obeshrabe detaljni profili profesionalaca. Čak iako niste mnogo radili, na ovoj mreži možete da pokažete sve svoje veštine i sposobnosti i gradite svoju profesionalnu mrežu. Napišite koje ste časove pohađali, gde ste volontirali, koje ste seminare i konferencije posetili. Možete da zamolite i profesora, organizaciju ili prijatelja da vam napiše preporuku. Samo se pobrinite da imate profesionalnu fotografiju.

 


Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima