OGLAS

Šta poslodavci žele da saznaju o vama na internetu

 

Verovatno ste već čuli za istraživanje koje je pokazalo da se 80 posto poslodavaca o potencijalnim zaposlenicima, pre samog razgovora za posao, informiše na internetu. U današnje vreme poslodavci cene transparentnost, pa svi oni koji se nadaju pronalasku posla moraju paziti i na svoju 'online ličnost'. Ona mora biti 'čista' i iskrena.

 

Prema istraživanju na koje se poziva Business Insider, poslodavci vas ne 'guglaju' s intencijom da pronađu vaše negativne strane. Uglavnom je tu reč o pokušaju da se bolje upozna kandidat radi lakše selekcije.

 

Portal Business Insider navodi četiri stvari koje poslodavci proveravaju o vama na internetu.

 

1. Službena fotografija

 

Kad god je to moguće, poslodavci žele da znaju kako izgleda kandidat za posao. Pobrinite se da imate profesionalnu fotografiju na svojim društvenim mrežama tako da vas poslodavci mogu videti. Ne mora vas fotografisati profesionalac, ali to bi to trebalo da bude fotografija vas u profesionalnom odelu.

2. Online CV

 

Drugo što će poslodavci tražiti na internetu jesu vaša profesionalna dostignuća, aktivnosti, nagrade. 'Online portfelj' izvrsna je prilika da objavite svoj CV i prikažete svoj kredibilitet kao osobe koja traži posao. Tako ćete poslodavcima dati bolju predstavu o sebi i svojim sposobnostima, na osnovu čega će moći da ocene i što možete učiniti za njihovu kompaniju.

 

3. Uloga u online zajednici

 

Poslodavci takođe žele da znaju i kako se predstavljate i koja je vaša uloga u online zajednici, kako komunicirate s drugima na internetu. Mnogi će poslodavci podatke o vama najpre tražiti na LinkedInu. Pobrinite se da je vaš profil na LinkedInu bolji, ali za to iskoristite i druge društvene mreže. Ako vas nema na društvenim mrežama, niste vidljivi poslodavcima u meri u kojoj su to oni koji imaju profil.

4. Karakter i ponašanje

 

Poslodavci ne samo da žele da znaju koje su vaše kvalifikacije za poziciju koju nude, zanima ih i kako biste se uklopili u kulturu njihova preduzeća. Poslodavci vas traže na internetu kako bi si stvorili sliku o posebnosti kandidata. Zanima ih i jeste li u nekom trenutku možda govorili negativno o bivšem poslodavcu ili kolegama, kao i sadržaj koji delite na društvenim mrežama.

 

Svrha istraživanja vaše prisutnosti na internetu jeste da saznaju da li odgovara i vaša online ličnost onome što ste napisali u biografiji. Na osnovu gore spomenutih pretraga, poslodavci mogu dobiti ideju da li ste dobar kandidat za posao koji nude. Online prisutnost tu može odigrati ulogu pomagača ili odmagača.

 

Izvor: kamatica.com

Image courtesy of: ambro /FreeDigitalPhotos.net

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva