OGLAS

Pravila: Kako napisati dobar CV

Vaš CV predstavlja vašu prodajnu alatku i priliku da lakše zakucate na vrata kod poslodavca i da se zaposlite. U praksi, istraživanja pokazuju da poslodavci donose procenu vas i vaše biografije u roku od 20 sekundi, stoga je veoma važno da ih uverite da ste najbolji kandidat, i to na prvo čitanje vašeg CV-ja.

 

Biografija

 

Osim u slučaju da ste nedavno diplomirali, vaša istorija zapošljavanja u biografiji bi trebala da bude u prvom, početnom delu, odmah nakon ispisanih ličnih podataka.

Svaku poziciju upisujete redosledom, obavezno datum (mesec i godinu), zajedno sa imenom firme, lokacije, radnog mesta, i eventualno odeljenja u kome ste radili u okviru firme. Prilikom hronološkog upisa pozicija pokušajte da opišete kratak opis posla, kao i podatak o rezultatima, gde god je to moguće - npr. “uvećanje prodaje od 5 odsto”.

Korisno je da u jednoj rečenici opišete firmu u kojoj ste radili. Npr. veličinu prometa, broj zaposlenih ili broj poslovnih partnera opisane firme.

Pre nego što upišete hobi ili interesovanja, razmislite da li ste u stanju da pričate o njima u intervjuu. Npr. ukoliko napišete da ste strastveni ljubitelj filma, budite spremni da opišete najnoviji film koji ste pogledali.

 

Nema potrebe da upisujete detalje svog bračnog stanja, dece. To su irelevantni podaci za vašu biografiju. Važno: nemojte pisati CV u trećem licu!

Koristite moderan i čitljiv font poput Arial i minimalni font od 10 do maksimalnih 12 pts. Ukoliko šaljete kopiju biografije poštom, koristite beli papir. Idealno je da je vaša biografija ispisana na dve stranice, sve preko dve je predugačko.

Na kraju uvek pitajte nekoga da vam proveri CV, odnosno ukloni eventualne pravopisne greške i da se uveri u čitljivost. Budite spremni da prilagodite svoj CV različitim poslodavcima, odnosno potrebama radnog mesta za koje konkurišete. Takođe vam predlažemo da se registrujete kod nas na portalu i uz pomoć našeg šablona, nakon registracije napravite odličnu prezentaciju i odličan  CV.

 Klikdoposla 

Image courtesy of: "Job Interview" by franky242 /FreeDigitalPhotos.net

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva