OGLAS

Kako da obavite odličan video intervju za posao ili skajp intervju

Video Intervjui - Budućnost Zapošljavanja

Statistički podaci širom sveta ukazuju na to da video intervjui sve više postaju značajna alternativa tradicionalnim intervjuima licem u lice. Brojne kompanije danas se okreću upotrebi video intervjua u ranoj fazi odabira kandidata, jer to značajno štedi vreme i novac.

Trend Video Intervjua u Srbiji

Ovaj trend polako ali sigurno dobija na popularnosti i u Srbiji. Jedan od primera je korišćenje Skype-a za intervjuisanje kandidata za pozicije prodajnih agenata.

Prednosti Video Intervjua

Video intervjui vam omogućavaju direktni kontakt sa potencijalnim poslodavcem, što nosi brojne prednosti. Pored uštede vremena, tokom intervjua možete brzo saznati postoji li obostrani interes, koji bi mogao dovesti do finalnog razgovora za posao.

Tehnička Strana Pripreme

Pored Skype-a, postoje i druge besplatne platforme za video intervjue poput Google Hangouts i Vibera. Skype se ističe jednostavnošću registracije i dostupnošću kao mobilna aplikacija za Android i IOS. Birajte profesionalno korisničko ime na Skajpu, jer neprimjereno ime može negativno uticati na prvi utisak.

Priprema Prostora i Opreme

Pripremite se za intervju vežbanjem kod kuće. Pobrinite se da je prostorija uredna i mirna, da imate stabilnu internet vezu i da ste adekvatno obučeni - kao za pravi intervju licem u lice.

Važnost Profesionalnog Ponašanja

Vaš stav, govor tela i kontakt očima su ključni. Mnogi poslodavci snimaju intervjue, stoga shvatite ovaj razgovor ozbiljno i budite spremni na plan B u slučaju tehničkih problema, kao što je prebacivanje na 3G vezu.

Zaključni Saveti

Vežbajte odgovore i postavite pametna pitanja kako biste pokazali svoj interes i entuzijazam za posao.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima