OGLAS

Kako uspešno pregovarati

U svetu poslovanja, pregovaranje je nešto s čime se svako mora suočiti, a biti vešt u pregovaranju može značajno doprineti postizanju bolje pozicije unutar radnog okruženja. Pogled na pregovaranje kao na neku vrstu igre gde je cilj pobeda može biti vrlo koristan. Ključno je boriti se za što više povoljnih uslova.

Bitno je imati jasan i čvrst stav, uz dobre argumente koji će tokom pregovaranja biti teško osporiti. Kvalitetni argumenti pomažu ne samo u zagovaranju sopstvenih zahteva, već i u izvlačenju iz nezgodnih situacija. Posedovanje što više informacija o slučaju i suprotnoj strani je isto tako važno, jer vam to omogućava da budete korak ispred.

Vrhunski pregovarači nisu nužno oni glasni i agresivni. Ponekad, takav pristup može imati i negativne posledice. Važno je biti spreman na neočekivane situacije i imati jasno definisane granice do kojih ste spremni da idete. Realnost u postavljanju ciljeva i poštovanje vrednosti obe strane su ključni za uspešan ishod pregovora. Pravi pregovarač je pošten, ciljano usmeren, fleksibilan i brz u donošenju odluka. 

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima