OGLAS

Upravljanje ljudskim resursima - kako pronaći kandidata

 

Ljudski resursi zauzimaju veoma visoko mesto u modernoj ekonomiji kao jedan od najznačajnijih faktora za rad i stabilnost preduzeća.

Može se reći da efikasno upravljanje ljudskim resursima postaje strateški i neizbežni deo poslovanja modernog preduzeća.

 

Na ljudskim resursima je da obezbede najbolji kadar koji će opet, s druge strane, da omogući najbolji poslovni rezultat. Dakle, neophodno je dobro organizovanje i upravljanje ljudskim resursima u preduzeću.

 

Pronaći najboljeg kandidata koji može da doprinese i da se uklopi u kulturu vaše radne organizacije je pravi izazov za vas kao hr menadzera.

Zadrzati najbolje ljude nakon sto ste ih pronašli i obučili, poboljšanje rada postojećih zaposlenih, a samim time i podsticanje na veću produktivnost u organizaciji takodje predstavlja izazov.

 

 

Donosimo vam nekoliko saveta za bolju regrutaciju ljudi.

 

Investirajte u znanje


Investirajte u razvijanju odnosa sa univerzetskim kadrom, profesorima, studentima, regruterima i agencijama za zapošljavanje.

Omogućite ostalim članovima vaše službe da učestvuju na konferencijama, profesionalnim udruženjima kako bi širili svoja poslovna znanja i upoznavali potencijalne kandidate, odnosno bili u toku sa događajima.

 

 

Vršite online pretragu

 

Pretražujte osobe koje vam mogu biti interesantne. Mozete koristiti sajtove za zapošljavanje poput našeg portala i slicno. Koristite linkedin za pretraživanje kandidata kao i grupe u okviru njihovog sajta. Kod nas na portalu možete da koristite pretragu profila kandidata kao i oglase kandidata koji traže posao.

 

 

Čitajte

 

Koristite profesionalne magazine koji su usko povezani sa vašom strukom. Čitajte savete, jednostavno pratite trendove.

 

Zaključak price je da napravite stabilnu osnovu i bazu kandidata pre nego sto dobijete potrebu za zaposljavanjem novih kadrova..

 

Uključite vaše zaposlene u sam proces zapošljavanja.

 

Vaši zaposleni mogu pronaći odlične kandidate za vašu firmu, takođe mogu vam pomoći tako što će pogledati biografije kandidata, u procesu preselekcije kao i prilikom intervjua.

Ljudi koji na taj način učestvuju u proces selekcije su posvećeni i žele da pomognu kasnije  novozaposlenom te na taj način gradite timski duh.

Google

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva