OGLAS

Kako se postaviti na razgovoru za posao?

Priprema za razgovor za posao nije samo o savladavanju tehnika, već i o vežbanju veština. Evo nekoliko korisnih saveta koji vam mogu pomoći:


Vaš imidž: Razmislite kako želite da se predstavite na razgovoru. Koje kvalitete želite da istaknete? Zapišite ideje o svojoj prezentaciji - možda ciljate na samopouzdanost, dinamičnost i asertivnost. Bitno je da jasno i bez oklevanja govorite o svojim snagama.


Detaljna priprema: Dođite na razgovor spremni. Informišite se o firmi, i postavite pitanja koja će vas razlikovati od drugih kandidata. Dobra priprema ostavlja snažan utisak.


Razgovor o novcu: Pričanje o plati je normalno. Vežbajte kako bi vam bilo prijatno pričati o novcu. Istražite prosečne plate u vašem polju i budite spremni za pregovaranje, ali budite realni u svojim zahtevima.


Vaše snage i slabosti: Poznajte svoje snage i slabosti. Na razgovoru slobodno pričajte o svojim jakim stranama. Ako vas pitaju o slabostima, priznajte ih kao oblasti za razvoj.


Neverbalna komunikacija: Vaš govor tela je bitan. Čvrst stisak ruke, kontakt očima, i opušteno, ali uspravno sedenje su važni. Kontrolišite nervozu i pokažite samopouzdanje kroz svoje držanje.


Komunikacija: Ako ste nervozni, možete pričati previše. Budite svesni toga i vodite razgovor smireno. Ako dođe do tišine, to nije vaša odgovornost da je prekinete. Komunicirajte pametno.


Traženje odgovora: Posle razgovora, zahvalite se i pitajte kada možete očekivati odgovor. Budite simpatični, ali ne navaljujte.


Samopouzdanje, ne arogancija: Pokažite samopouzdanje, ali izbegavajte aroganciju. Važno je poštovati sebe i druge.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima