OGLAS

Vodič za traženje posla: Od CV-a do razgovora

Saveti za uspešno traženje posla

Traženje posla može imati poteškoća, ali evo nekoliko saveta koji će vam olakšati.

Prvo poslovi na sajtu klikdoposla su uvek dobar izbor.

Ključna uloga CV-a u traženju posla

Prvi korak je izrada CV-a. Danas, čak i za osnovne poslove, neophodno je poslati CV. Izrada CV-a nije samo korak ka poslu, već i prilika da razmislite šta zaista želite da radite. Pobrinite se da vaša biografija bude fleksibilna i prilagođena svakom oglasu. Ako se prijavljujete online, ključne reči u vašem CV-u su bitne da vas računarski sistem ne odbaci.

Direktni kontakt sa poslodavcima

Aktivno traženje posla znači i direktno kontaktiranje poslodavaca. Nazovite ih, predstavite se i pitajte za otvorene pozicije. Ovakav pristup je čest u Americi i mnogi ljudi na ovaj način pronalaze posao.

Važnost prilagođenog propratnog pisma

Svaka aplikacija treba da ima prilagođeno propratno pismo. U njemu navedite adresu i naziv firme, kao i ime osobe kojoj se obraćate.

Provera dokumenata pre slanja

Pre nego što pošaljete svoje dokumente, proverite ih. Pomoć prijatelja ili kolege za gramatičku ispravnost je uvek dobrodošla.

Proaktivnost nakon aplikacije

Nakon aplikacije, budite proaktivni. Ako ste se prijavili poštom, zovite nakon sedam dana, a emailom već nakon dva. U Americi je ovo normalna praksa, stoga budite uporni. Za više detalja o tome kako se predstaviti, pogledajte prethodne savete.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima