OGLAS

Dok tražite posao, par saveta koji će vam pomoći u tome

 

Dok tražite posao, napravili smo vam par saveta koji će vam pomoći u tome.Prvi korak napravite CV

Primetili ste da u današnje vreme i najobičniji poslovi zahtevaju proces aplikacije odnosno konkurisanje koje zahteva slanje CV-a.
Pravljenje CV-a je prvi korak koji će vam omogućiti da kasnije dođete do zaposlenja.
Sam proces pravljenja CV-a Vam takođe može pomoći da se odlučite koje poslove želite da radite, te konkurišete i na kraju se zaposlite.
Vodite računa o tome da napravite biografiju koju kasnije možete da menjate tj. prilagođavate različitim oglasima za posao na koje konkurišete. Ukoliko konkurišete elektronski, online na portalu poslodavca, vodite računa o tome da ubacite ključne reči u vašu biografiju, jer se može desiti da vas računar automatski izbaci iz procesa preselekcije upravo zbog nedostatka odgovarajućih reči.


Pozovite poslodavca-aktivno tražite posao

Pozovite poslodavca putem telefona.
Neka to izgleda ovako:
Dobar dan, moje ime je “Petar Petrović”. Zovem Vas sa pitanjem da li vaša firma ima otvorenih pozicija na koju mogu konkurisati?
Te ukoliko biste bili ljubazni da me spojite sa osobom iz ljudskih resursa koja bi mi dala odgovor.
Dakle, samo hrabro i bez sramote. Zapamtite da je ovo u Americi jedan od uobičajnih načina traženja posla i veliki procenat stanovništva ovako nađe posao.Napišite propratno pismo

Verovatno ste ovo zapamtili, jer smo ranije pisali. Dakle, svaka vaša nova aplikacija, svako novo konkurisanje za posao treba da ima novo propratno pismo koje je prilagođeno toj poziciji.
U njemu svakako mora da se nalazi adresa i naziv firme kojoj pišete kao i ime osobe kojoj se obraćate.

 


Provera


Nakon napravljene biografije i napisanog propratnog pisma dajte nekome, u koga imate poverenje, da vam pregleda i potvrdi gramatičku ispravnost.Pozovite poslodavca saznajte o ishodu konkursa samiNakon što ste konkurisali za posao, na red je došlo da pozovete i pitate šta se dešava sa Vašom aplikacijom.
Dakle, ukoliko  ste konkurisali  putem pošte pozovite tu firmu nakon 7 dana, ukoliko ste to uradili putem email to već možete uraditi nakon drugog dana.
Zovite poslodavca i preuzmite sudbinu u svoje ruke.Kao što smo ranije napisali, na zapadu a pogotovo u Americi ovo je sasvim jedna uobičajena praksa i zato samo napred. O tome kako da se predstavite i dobijete odgovarajuću osobu pogledajte savet na početku teksta

 

Image courtesy of: stockimages / FreeDigitalPhotos.net 

Google

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva