OGLAS

Saveti za Pisanje CV-a

Svrha vašeg CV-a u procesu traženja posla

Koja je prava svrha vašeg CV-a? Ako tek počinjete sa traženjem posla, možda mislite da će vam CV odmah otvoriti vrata zaposlenja. Međutim, stvarnost je malo drugačija. Vaš CV je ključan dokument, ali njegova primarna svrha je da privuče pažnju poslodavca i dobijete poziv na intervju. U nastavku pročitajte nekoliko bitnih saveta.

Prilagođavanje CV-a za svaki oglas

Ne šaljite isti CV na sve oglase. Zapamtite, prilagođavanje CV-a specifičnom oglasu za posao je presudno. Takođe, za svaki oglas treba napisati i novo propratno pismo.

Isticanje bitnih informacija u vašem CV-u

Bitne informacije izdvajaju vas iz mase. Svetli stručnjaci za zapošljavanje se slažu - relevantnost je ključna. Istaknite važne informacije u vašem CV-u, poput posebnih veština ili prethodnog iskustva.

Odabir pravog formata CV-a

Koju vrstu CV-a birati? Da li da koristite hronološki, funkcionalni, kombinovani ili neki drugi format? Hronološki je najčešći i najprihvatljiviji za poslodavce. Funkcionalni je idealan za studente ili one bez radnog iskustva, dok je kombinovani spoj ova dva. Za određene profesije, kao što su nastavnici ili naučnici, postoji i specifičan format.

Greške pri slanju CV-a

Najveće greške pri slanju. Nepravilan izbor formata može biti velika greška. Pošaljite svoj CV u Word ili PDF formatu. Ako nemate PDF, lako ga možete napraviti na našem portalu.

Korišćenje besplatnih alata za izradu CV-a

Besplatni alati za izradu CV-a. Na internetu postoji mnoštvo besplatnih alata za pravljenje CV-a. Na našem portalu nalazi se jedan od korisnijih, koji vam omogućava umrežavanje sa poslodavcima i kandidatima, te čuvanje biografije u PDF formatu na vašem računaru. Pročitajte i kako napisati CV

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima