OGLAS

Zašto na poslu ne smemo pokazati pravo lice?

 

 

Iako kažu da je iskrenost uvek najbolji put, nova istraživanja kažu da na poslu ne bismo trebali pokazati svoje pravo lice.

Dok nas u vezi ili prijateljstvu potpuna iskrenost i odanost čini srećnima, naučnicii kažu da bi nam se na poslu moglo dogoditi suprotno ukoliko pokažemo svoje pravo lice.

 

Naučnici su napravili malo istraživanje sa 533 volontera i merili koliko su se otvorili prema ljudima s kojima rade na poslu.

 

Rezultati su pokazali da većina ispitanih najiskrenije pristupa partneru, zatim prijateljima i roditeljima.

U tim situacijama osoba koja se tako ponaša ima dobar i kvalitetan odnos s ljudima i mnogostruke koristi, ali nije isti slučaj s kolegama na poslu.

 

Doktor Oliver Robinson sa instituta Greenwich u Londonu smatra da se većina saveta o samopomoći zasniva na teoriji da čovek treba biti kakav zaista jeste i pokazati pravo lice, ali to nema dobre rezultate na poslu.

 

'U poslovnom okruženju pametnije je biti samo uljudan i smešiti se ili kolegu potapšati po ramenu nego zaista svima govoriti u lice šta mislite jer bi vam karijera mogla stajati na mestu', zaključio je Robinson za The Telegraph.

 

image courtesy of: photostock / FreeDigitalPhotos.net

Izvor i autorska prava: Tportal.com

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva