OGLAS

Zašto na poslu ne smemo pokazati pravo lice?

Iako se često kaže da je iskrenost najbolja politika, nedavna istraživanja sugerišu da to možda ne važi u poslovnom okruženju. Za razliku od ličnih odnosa, gde su otvorenost i lojalnost ključ sreće, naučnici smatraju da bi pokazivanje našeg pravog lica na poslu moglo imati negativne posledice.

U istraživanju koje je obuhvatilo 533 volontera, analizirana je njihova otvorenost sa kolegama na poslu. Rezultati su pokazali da su učesnici najiskreniji prema partnerima, potom prijateljima i roditeljima. Dok takvo ponašanje jača veze i donosi koristi u ličnom životu, u profesionalnom okruženju to nije slučaj.

Dr Oliver Robinson sa Instituta Greenwich u Londonu napominje da se većina saveta o samopomoći zasniva na ideji da treba biti svoj i pokazati pravo lice. Međutim, takav pristup na poslu ne donosi uvek pozitivne rezultate. On zaključuje u The Telegraph da je u poslovnom kontekstu pametnije održavati uljudne odnose, poput osmeha ili tapšanja po ramenu, umesto otvorenog izražavanja svakog mišljenja, što bi moglo ometati napredovanje u karijeri.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima